Klaipėdos sveikatos centro vadovė išgirdo teismo verdiktą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas uostamiestyje veikiančio sveikatos centro vadovę R. D. ir buvusį vadovą V. R. nuteisė dėl apgaulingos buhalterijos ir įmonės turto pasisavinimo, pranešė prokuratūra. Taip pat teismas pripažino, kad R. D. vadovavo uždarajai akcinei bendrovei „Klaipėdos hospisas“, kurią naudojo neteisėtai veiklai nuslėpti.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, teismas priimtu ir įsiteisėjusiu apkaltinamuoju nuosprendžiu V. R. pripažino kaltu dėl jam inkriminuotų nusikaltimų veikų ir paskyrė 20 tūkst. eurų baudą. Šiuo teismo sprendimu, R. D. atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nustatant vienerių metų laidavimo terminą. Jai taip pat paskirta sumokėti 3 tūkst. eurų dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bylos duomenimis, V. R. ir R. D., veikdami išvien ir siekdami nuslėpti tikrąsias „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro“ pajamas bei 17-ai asmenų suteiktas paslaugas, nuo 2019 m. birželio iki 2020 m. balandžio apgaulingai tvarkė centro buhalterinę apskaitą.

Teismas pripažino, kad buvo įrodyta, jog minėtojo centro buhalterijoje nebuvo užregistruota daugiau nei 40 tūkst. eurų, gautų už keliolikai centro pacientų suteiktas sveikatos ir priežiūros paslaugas. Šiai nusikalstamai veikai nuslėpti, anot teisėsaugos, vadovai išrašė fiktyvias sąskaitas faktūras, pagal kurias „Klaipėdos hospisui“ nuo 2019 m. birželio iki 2019 m. gruodžio tariamai suteikė asmens sveikatos ir priežiūros paslaugų už daugiau nei 36 tūkst. eurų.

Taip pat nustatyta, kad R. D., norėdama nuslėpti apgaulingai tvarkomą buhalterinę apskaitą, panaudojo kitą savo vadovaujamą bendrovę „Klaipėdos hospisas“. Šios bendrovės vardu ji su dalimi „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro“ pacientų sudarė sutartis, neva šiems buvo suteiktos „Klaipėdos hospiso“ paslaugos. Pagal šias sutartis, viešosios įstaigos pacientai sumokėjo „Klaipėdos hospisui“ daugiau nei 40 tūkst. eurų, nors realiai jiems paslaugas teikė „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“. Tokiu būdu gautos piniginės lėšos, priklausančios viešajai įstaigai, buvo užregistruotos „Klaipėdos hospiso“ buhalterinėje apskaitoje.

Teismas konstatavo, kad nuteistieji pasisavino „Klaipėdos hospiso“ sąskaitoje buvusias lėšas – apie 30 tūkst. eurų. Šias pasisavintas lėšas kaltinamieji grąžino įmonei dar ikiteisminio tyrimo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vardas

Vardas portretas
Jeigu jau kaltė įrodyta, kodėl slepiamos pavardės? Ko bijo redakcija?

KS

KS portretas
Įdomu, kad kai pasisavina gerbiamieji seimo nariai ir jų giminės milijonais mokėsčių mokėtuojų pinigų, tai niekas nepastebi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių