Moters nužudymu įtariamas Skuodo rajono gyventojas davė parodymus, jis suimtas trims mėnesiams

Buvusios gyvenimo draugės nužudymu įtariamas Skuodo rajono gyventojas davė parodymus teisėsaugai, teismas leido jį suimti trims mėnesiams.

Netrukus po įvykio vyras buvo gydomas ligoninėje, ar jis joje yra iki šiol, ar perkeltas į kalėjimą, teisėsauga neatskleidžia.

„Asmeniui kardomoji priemonė paskirta liepos 11 dieną. Ją skyrė Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai. Asmuo buvo apklaustas ir parodymus davė. Detalesnė informacija yra ikiteisminio tyrimo duomenys, kurie negali būti atskleisti“, – teigiama prokuratūros atstovės Viktorijos Jonuitės atsakyme Eltai.

ELTA primena, kad liepos 7 dieną neblaivus vyras per konfliktą medžiokliniu šautuvu, kaip įtariama, mirtinai sužalojo moterį.

Kaip skelbė Policijos departamentas, nusikaltimas įvykdytas Vižančių kaime, daugiabučiame name. Galimai per konfliktą neblaivus (2,65 prom.) 55 metų vyras sužalojo 44 metų moterį.

Nukentėjusioji mirė nuo šautinės žaizdos praėjus maždaug pusantros valandos po įvykio, ji buvo reanimuojama greitosios pagalbos automobilyje.

Įvykio vietoje taip pat buvęs 20-metis vyras sužalojo link jo besiartinantį įtariamąjį ir užrakino jį bute.

Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė mirtinai moterį sužalojusį vyrą. Jis dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Įvykio vietoje rastas ir paimtas medžioklinis nupjautavamzdis šautuvas.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl savo artimojo giminaičio ar šeimos nario nužudymo.

Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Prokuratūra teigė turinti duomenų, kad įtariamasis anksčiau yra smurtavęs prieš auką.

Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė Eltai yra sakiusi, kad, policijos duomenimis, vyras leidimo ginklui neturėjo.

LNK Žinios skelbė, kad rytais vyras treniruodavosi, iš balkono šaudydamas į taikinį medyje – butelį. Pasak kaimynų, neįgaliu vyru rūpinosi socialinė darbuotoja. Į socialinį būstą jis persikėlė prieš kelis mėnesius, kai išsiskyrė su sugyventine. Esą bėdų šeimoje kildavo ir dėl vyro pomėgio išgerti, ir dėl smurto.

„Dėl šaudymo pranešimų nebuvo gauta“, – Eltai teigė A. Grauslienė.

Vyrui anksčiau buvo išduotas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis, tačiau dabar jis jau nebegalioja. Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis yra išduodamas 15 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių