Sulaikyta nelegaliai gabenta gintaro žaliava

Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio poste sulaikytas neteisėtai gabentas daugiau nei 84 kilogramų gintaro žaliavos krovinys.


 

Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio poste sulaikytas neteisėtai gabentas daugiau nei 84 kilogramų gintaro žaliavos krovinys.

Posto pareigūnai, pasirinkę patikrinti Rusijos piliečio vairuojamą lengvąjį automobilį „Mitsubishi Galant“, automobilio salone pakėlė galinę sėdynę. Jie pastebėjo, kad jos konstrukcijoje yra apvali anga, uždengta metaliniu dangčiu, pritvirtintu keliose vietose. Atsukę dangtį pareigūnai aptiko slėptuvę ir joje rado daugiau nei 84 kilogramus įvairių frakcijų neapdoroto gintaro.

Kaip pranešė muitinė, transporto priemonė ir daugiau nei 10 tūkstančių eurų įvertinta gintaro žaliava yra sulaikyti, visa su įvykiu susijusi medžiaga perduota Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriui. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Į Lietuvą gintaras paprastai vežamas neapdorotas iš Rusijos Karaliaučiaus srities, Jantarno miestelio, esančio vakarinėje srities dalyje, kur yra didžiausia gintaro kasykla.

Čia slūgso didžiausi iki šiol atrasti gintaro telkiniai ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Rusijoje gintaras prilygintas strateginei žaliavai ir atsakomybė už jo neteisėtą gabenimą kur kas griežtesnė nei Lietuvoje. Tačiau tai negąsdina kriminalinio gintaro kasybos bei gabenimo verslo - kasmet pareigūnai sulaiko nemažus kiekius kontrabanda gabenamo gintaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių