Verslininko žudikas vaikščiojo su užtaisytu ginklu

Penktadienį priešpiet oficialiai pranešta, kad sulaikytasis verslininko Vilmanto Dundulio nužudymu įtariamas klaipėdietis buvo itin pavojingas ir galėjo ruoštis vykdyti daugiau sunkių nusikaltimų. 26 metų Marius Jonkus turėjo užtaisytą kovinį ginklą ir nemažai šovinių.

Penktadienį priešpiet oficialiai pranešta, kad sulaikytasis verslininko Vilmanto Dundulio nužudymu įtariamas klaipėdietis buvo itin pavojingas ir galėjo ruoštis vykdyti daugiau sunkių nusikaltimų. 26 metų Marius Jonkus turėjo užtaisytą kovinį ginklą ir nemažai šovinių.

Ketvirtadienį 17.20 val. Laukininkų gatvėje policininkai bei „Aro“ kovotojai laukė pasaloje. Vos įtariamasis išėjo iš kavinės, pasigirdo reikalavimas stoti, bet M.Jonkus leidosi bėgti. Ranka jis siekė tos vietos, kur laikė ginklą, tad pareigūnai turėjo rimtą pagrindą manyti, kad nusikaltėlis šaudys.

Sulaikymas truko vos kelias akimirkas. Netrukus įtariamasis buvo įkeltas į policijos ženklais nepažymėtą automobilį ir išgabentas į Vyriausiąjį policijos komisariatą apklausti.

Klaipėdos apygardos prokuroras Simonas Minkevičius, Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas, Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Mindaugas Petrusevičius bei Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius penktadienį priešpiet atskleidė kai kuriuos tyrimui pakenkti negalinčius faktus.

Teigiama, kad nusikaltimą tiriantys pareigūnai iki pat sulaikymo nežinojo žudiko asmenybės. Auka ir jį nužudęs asmuo iki susitikimo V.Dundulio tėvų namuose nebuvo pažįstami. Verslininkas ketino parduoti savo legaliai laikomą pistoletą „Sig Sauer“. Šis ginklas buvo aptiktas pas sulaikytą M.Jonkų.

Kol kas pagrindinis V.Dundulio motyvas lieka neatskleistas. Įtariamasis verslininko tėvų bute Danės gatvėje šaudė du kartus. Viena kulka pataikė aukai į smilkinį ir iškart nužudė žmogų, kita susmigo į kambario sieną.

Pasak pareigūnų, įtariamasis veikė labai atsargiai ir gudriai. Jo veiksmai buvo neprognozuojami.

Anksčiau kategoriškai neigę užsakytos žmogžudystės versiją pareigūnai dabar nebėra tokie kategoriški. Jie tikina, kad M.Jonkus minėjo ne vieną versiją, tad nė prie vienos jų kol kas neapsistota.

Penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas svarstys įtariamojo suėmimo klausimą. Bus prašoma leisti jį suimti maksimaliam 3 mėnesių laikui.

2009 metais uostamiestyje Tiltų gatvėje dujiniu pistoletu ginkluotas M.Jonkus bandė apiplėšti juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Tada jis buvo ginklą įrėmęs pardavėjai į galvą.
Moteris ir jos bendradarbė sugriebė nusikaltėliui už rankų ir nukreipė pistoleto vamzdį nuo moters galvos.

Tąkart plėšikas iššovė, bet ne į žmogų. Iškart po to, nebaigęs nusikaltimo jis pabėgo.

Tada būta įtarimų, kad M.Jonkus turėjo bendrininką ir gali būti įvykdęs daugiau panašių nusikaltimų, tačiau įrodyti jo kaltės nepavyko. Nusikaltėlis buvo nuteistas ir atliko visą jam skirtą 4 metų bausmę. Grįžęs iš įkalinimo vietos laisvėje jis praleido kiek ilgiau nei metus.

Pareigūnai dar tirs, ar šis asmuo nėra įvykdęs daugiau nusikaltimų. Jau neabejojama, kad žmogžudystės metu pagrobtą ginklą jis ketino panaudoti naujų nusikaltimų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
tai kodel neparodomas sio zudiko veidas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių