Žudikas kliedi apie debesėlį

Žmogų jo tėvų namuose nužudęs jaunas klaipėdietis ryžosi drastiškam nusikaltimui esą siekdamas pagrobti ginklą. 53 metų verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą tiriantys pareigūnai tikrina ne tik šią versiją.

Žmogų jo tėvų namuose nužudęs jaunas klaipėdietis ryžosi drastiškam nusikaltimui esą siekdamas pagrobti ginklą. 53 metų verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą tiriantys pareigūnai tikrina ne tik šią versiją.

Auką esą rado internete

Vienintelis įtariamasis yra 26 metų klaipėdietis Marius Jonkus. Vakar atvestas į teismą jis pripažino kaltę ir teigė apgailestaująs dėl to, ką padarė.

Jis pasakojo ketinęs viso labo apiplėšti V.Dundulį, ginklui pirkti esą neturėjęs pinigų. Pasak įtariamąjį ginančios advokatės, vaikinui užplaukė "kažkoks debesėlis" ir, sėdėdamas priešais pistoleto savininką, jis tiesiog iššovė. Kai žmogus sukniubo, M.Jonkus išsigando ir pabėgo.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas sankcionavo jo suėmimą trims mėnesiams.

Anksčiau M.Jonkus nepažinojo V.Dundulio. Verslininkas ketino parduoti legaliai įsigytą kovinį ginklą "Sig Sauer" ir apie tai pasiskelbė internete. Taip žudikas surado auką.

Antradienį Danės gatvės 33 namo viename butų, kur gyveno V.Dundulio tėvai, 13.20 val. nuaidėjo du šūviai. Viena kulka pataikė į svetainės sieną, kita smigo V.Dunduliui į smilkinį ir jį nužudė. Šiandien velionis bus palaidotas Lėbartų kapinėse.

Nužudytojo motina nuskubėjo į kambarį ir pamatė tik sprunkančio žudiko nugarą, todėl moteris negalėjo jo apibūdinti.

Iš buto dingo nužudytajam priklausęs pistoletas.

Susekė per dvi dienas

M.Jonkus pabėgo ir elgėsi labai atsargiai. Pasak pareigūnų, jis slėpėsi net labiau nei narkotikų prekeiviai, tačiau padarė kai kurių klaidų, todėl ir buvo susektas.

Ketvirtadienį 17.20 val. Laukininkų gatvėje prie prekybos centro policininkai bei "Aro" kovotojai laukė pasaloje.

Vos įtariamasis išėjo iš kavinės, pasigirdo reikalavimas stoti, bet M.Jonkus leidosi bėgti. Ranka jis siekė tos vietos, kur laikė ginklą, tad pareigūnai turėjo rimtą pagrindą manyti, kad nusikaltėlis šaudys.

Sulaikymas truko vos kelias akimirkas, įtariamasis buvo paguldytas ant žemės, surakintas, o netrukus įkeltas į policijos ženklais nepažymėtą automobilį ir išgabentas į Vyriausiąjį policijos komisariatą apklausti.

Pas jį rastas pagrobtas iš V.Dundulio užtaisytas pistoletas ir apkaba, pilna šovinių.

Iki pat sulaikymo operacijos policininkai nežinojo žudiko asmenybės.

Galėjo būti daugiau aukų

Vos per kelias apklausų valandas M.Jonkus pateikė kelias versijas, kam jam reikėjo ginklo ir kaip buvo įvykdyta žmogžudystė.

Įtariamasis bandė tikinti, kad nušovė žmogų netyčia. Kalbėjo apie nelaimingą meilę ir norą keršyti už sudaužytą širdį. Tikino norėjęs pagąsdinti savo buvusios draugės sugyventinį, kuris neva skriaudžiantis šią merginą.

Dar viena versija – pistoletu M.Jonkus norėjo nusižudyti. Gali būti, kad šiuose žodžiuose esama tiesos, nes šį ginklą M.Jonkus bandė demonstruoti savo mylimosios akivaizdoje ir juo grasinti. Mergina pradėjo šauktis pagalbos ir nusikaltėliui teko atsisakyti šio sumanymo.

Anksčiau kategoriškai neigę užsakytos žmogžudystės versiją vakar sukvietę žurnalistus į spaudos konferenciją prokuratūros bei policijos vadovai nebebuvo tokie kategoriški. Jie tikino, kad M.Jonkus minėjo ne vieną versiją, tad nė prie vienos jų kol kas neapsistota. Rimtesnėms išvadoms padaryti reikia daugiau laiko.

Žudiko buvo ieškoma dieną ir naktį. Pareigūnai sutelkė dideles pajėgas. Dirbo apie 25 Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, bene penki Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos policininkai. Tai buvo begalinės įtampos ir tikslumo reikalaujantis darbas.

Paaiškėjo, kad stengtasi ne be reikalo – aukų galėjo būti ir daugiau, nusikaltėlis vaikščiojo turėdamas užtaisytą ginklą, o jo elgesys buvo neprognozuojamas.

Bandė plėšti juvelyrinę parduotuvę

Pareigūnai mano, kad įtariamasis būtų panaudojęs pistoletą kitiems nusikaltimams vykdyti. Mat švaistytis ginklu jam nebuvo naujiena.

2009 m. uostamiestyje, Tiltų gatvėje, dujiniu pistoletu ginkluotas M.Jonkus bandė apiplėšti juvelyrinių dirbinių parduotuvę.

Tada jis buvo ginklą įrėmęs pardavėjai į galvą. Moteris ir jos bendradarbė sugriebė nusikaltėliui už rankų ir atitraukė pistoleto vamzdį nuo galvos.

Tąkart plėšikas iššovė, bet ne į žmogų. Iškart po to  jis pabėgo.

Būta įtarimų, kad M.Jonkus turėjo bendrininką ir galėjo būti įvykdęs daugiau panašių nusikaltimų, tačiau įrodyti jo kaltės nepavyko. Nusikaltėlis buvo nuteistas už pasikėsinimą apiplėšti parduotuvę ir atliko visą jam skirtą 4 metų bausmę. 2013 m. rudenį jis grįžo į Klaipėdą. Pareigūnai dar tirs, ar šis asmuo nėra įvykdęs daugiau nusikaltimų.

Kaip įprasta tokiais atvejais, įtariamojo psichiką tirs psichiatrai.

Už tyčinę žmogžudystę kaltininkui gresia nuo 7 iki 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipediete 33

klaipediete 33 portretas
smagu zinoti, kad zudikas sugautas ir klaipedoje saugiau

farai

farai portretas
Klaipedos policijos pareiguno sunus zmogaus zudikas keleta metu voge automasinas policija ikiteisminio tyrimo pareigunai zinojo apie klaipediecio vagystes kaune, bet paleido, nesodino gal norejo padeti vaikinui atsitiesti...geriau butu pasodine
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių