Gaisras „Lisco Gloria“: ERGO pradėjo mokėti išmokas

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ antradienį pradėjo mokėti kasko draudimo avansines išmokas klientams, kurie kelte „Lisco Gloria“ gaisro metu patyrė žalą. 

Pervedė KASKO draudimo išmokas

Draudimo bendrovė taip pat atkreipia dėmesį, kad dėl savo atsakomybės už vežtą krovinį nuogąstaujantys vežėjai neturėtų rūpintis žala, kadangi šis atvejis patenka į CMR konvencijoje apibrėžtus vežėjų atsakomybės ribojimo rėmus. 

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ antradienį jau pervedė pirmąsias avansines KASKO draudimo išmokas klientams, kurių transporto priemonės sudegė kelte „Lisco Gloria“. Pirmosios avansinės draudimo išmokos klientus turėtų pasiekti vėliausiai rytoj.

„Suprasdami, kokia yra svarbi finansinė parama tokiais nelaimės atvejais, kai prarandamas didelės vertės turtas ir kuris kartais būna ir visas pragyvenimo šaltinis, stengiamės žalas reguliuoti operatyviai, kad klientai galėtų kuo greičiau pamiršti savo rūpesčius. Kol dar nėra nustatytas tikslus patirtos žalos dydis, pradėjome mokėti avansines draudimo išmokas“, – teigia draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius. 

Vežėjai negalėjo apsaugoti krovinio 

Tomas Nenartavičius pastebi, kad po gaisro „Lisco Gloria“ kelte, vežėjams daug neramumų kelia atsakomybės už krovinį, kuris buvo gabentas jūra, klausimas. Didžiausią nerimą vežėjams kelia tai, kad CMR konvencija neva negalioja krovinius vežant ne sausuma, o jūra ir dėl šios priežasties vežėjai turėtų atlyginti krovinių, kuriuos jie gabeno, savininkams patirtą žalą. 

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad CMR konvencija, kurioje numatyti vežėjų atsakomybės už krovinį apribojimai, galioja ir tais atvejais, kai transporto priemonė su kroviniu dalį kelio vežama jūra, geležinkeliu, vidaus vandens keliu ar oro transportu. Minėtoje konvencijoje numatyta, kad vežėjas nėra atsakingas už krovinį, jeigu jis negalėjo išvengti aplinkybių, dėl kurių įvyko žala. Atsižvelgiant į tai krovinio savininkui patirtus nuostolius turi atlyginti draudimo bendrovė, kurioje savininkas buvo jį apdraudęs“, – teigia draudimo ekspertas T.Nenartavičius. 

Pasak T.Nenartavičiaus, kai bus aiškios nelaimės aplinkybės, neapdraustų krovinių savininkai dėl patirtų nuostolių atlyginimo galės kreiptis į kaltininkus. Jie gali tikėtis dalinio žalos atlyginimo tik tose ribose, kurias nustato jūrų teisės aktai. 

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ pirmadienį užregistravo 8 klientų pranešimus apie kelto „Lisco Gloria“ gaisro metu patirtą žalą. Draudimo bendrovė išmokoms šiuo metu yra rezervavusi 800 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Lisco GloriaDFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių