Tikrinami keltai, plaukiojantys su Lietuvos vėliava

Liepą dvi savaites Lietuvos saugios laivybos administracija (LSLA) vykdė valstybės vėliavos kontrolę ro-ro keleiviniuose laivuose, plaukiojančiuose su Lietuvos vėliava.

Inspektuoti bendrovės DFDS LISCO keltai „Vilnius“, „LISCO Gloria“, „LISCO Maxima“ ir „Kaunas“. Keltas „LISCO Patria“ inspektuotas balandžio mėnesį, dar liko patikrinti laivą „LISCO Optima“.

LSLA vykdo valstybės vėliavos kontrolę laivuose, plaukiojančiuose su šalies vėliava.  Keleiviniai laivai tikrinami kartą per metus. LSLA inspektoriai plaukė jais į reisą ir stebėjo, kokia laivų būklė, kaip funkcionuoja laivas realiomis sąlygomis, kaip atliekamos būtinos procedūros, vertino, kaip įgulos nariai reaguoja į įvairias situacijas. Beje, laive surengtuose mokymuose gali dalyvauti ir norintieji keleiviai. Didelių pažeidimų keltuose nerasta, tačiau keletas pastabų pareikšta.

Kadangi keltai plukdo keleivius, šiems laivams keliami itin dideli reikalavimai.  Be valstybės vėliavos kontrolės,  linijiniai ro-ro keleiviniai laivai pagal Europos Sąjungos direktyvą, kuri buvo priimta po kelto „Estonia“ katastrofos, dar yra inspektuojami šalių, į kurių uostus jie užsuka, kompetentingų institucijų mažiausiai du kartus per metus. Kadangi DFDS LISCO keltai užsuka į Vokietijos, Švedijos, Latvijos uostus, juos tikrina dar ir tų šalių inspektoriai. Kartais užsieniečiai kviečiasi LSLA inspektorius ir šie laivai inspektuojami bendromis pajėgomis.


Šiame straipsnyje: DFDS Liscokeltai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių