Sukaustantis vaizdo įrašas: policininkai gelbėjo Raseinių rajone skendusį vyrą

  • Teksto dydis:

Žaibiškas dviejų Šiaulių pareigūnų sprendimas imtis policijos pareigūnams nebūdingos funkcijos 62 metų raseiniškiui išgelbėjo gyvybę.

Kaip rašoma Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime, liepos 5-ąją, prieš pat vidurnaktį, Raseinių rajono kolegoms talkinęs Šiaulių apskrities policijos Specialiosios parengties skyriaus ekipažas, išgirdęs pranešimą, kad Sujainių tvenkinyje skęsta žmogus, įvykio vietoje atsidūrė pirmasis.

Tamsoje buvo girdėti skęstančiojo pagalbos šauksmas, o prožektoriaus šviesa apčiuopė už 50 metrų vandenyje besikepurnojantį vyrą.

Kadangi tokiu atstumu numesti gelbėjimo ratą buvo neįmanoma, specialistas Andrius Karpas nusimetė policijos ekipuotę bei drabužius ir, pačiupęs prie tvenkinio vėliau atvykusio ugniagesio atsivežtą gelbėjimo ratą, ryžosi nerti į vandenį, nors skęstančiųjų gelbėjimo įgūdžių ir neturi.

Reikėjo veikti kuo greičiau, nes svarbios buvo jau ne minutės, o sekundės.

 

 

Prie rato pririšta virvė buvo per trumpa, kad ratas pasiektų skęstantįjį, tačiau Andrius ratą nuplukdė iki jo ir pagalbos šaukusį vyrą parplukdė į krantą.

Jis buvo sąmoningas, tačiau akivaizdžiai neblaivus. Įvykio vietoje kartu buvęs specialistas Daivaras Skripkus visą gelbėjimo laiką prožektoriumi skynė tamsą, rodydamas kelią link skęstančiojo ir atgal.

Išgelbėtasis buvo perduotas ugniagesiams gelbėtojams ir medikams.

A. Karpo ir D. Skripkaus tarnyboje sėkme pasibaigusi gelbėjimo operacija – ne vienintelė.

Praėjusių metų spalio 2-ąją, kai dalis kolegų šventė savo profesinę šventę – Policijos dieną, jie su kitais kolegomis išeiginės neturėjo ir vykdė kasdieninę pareigūno misiją „Ginti.Saugoti. Padėti.“

Tądien pavojus buvo kilęs į pelkėtą Rėkyvos mišką grybauti išėjusios ir pasiklydusios 84 metų moters gyvybei.

Senjorė pareigūnų pagalbos paprašė apie 18 val., kai vakarėjant miške prasidėjo sutema.

Moteris teigė priėjusi durpyno plotus, visai susipainiojusi ir nebežinanti, kur eiti – vienoje pusėje buvo durpynas, kitoje –  miškas su giliais ir vandeningais grioviais, kuriuose tykojo pavojus jos gyvybei.

Į pelkėtą mišką gelbėti moters išklampojo jau minėtieji Specialiosios parengties skyriaus specialistai – D. Skripkus ir A. Karpas bei dar trys pareigūnai.

Drono pagalba pareigūnams pavyko nustatyti senjorės buvimo vietą, ji nuo pagrindinio kelio buvo nutolusi apie tris kilometrus.

Pareigūnų pagalba moteris buvo pervesta per gilų griovį su vandeniu ir palydėta iki durpyno pakraštyje palikto tarnybinio automobilio.  

Tačiau pareigūnų laukė dar vienas adrenalino pliūpsnis – netrukus prireikė pagalbos jiems patiems, nes, važiuojant bekele, jų automobilis užklimpo.

Tada moterį perėmė kitas į įvykio vietą atvažiavęs policijos automobilis, o užklimpusiam pareigūnų automobiliui ištraukti prireikė durpių įmonės traktoriaus.

Pareigūnai džiaugiasi kiekvienos gelbėjimo operacijos sėkminga baigtimi ir sako, kad tai yra pats geriausias apdovanojimas jų tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunu \\\\\.../////

Šaunu  \\\\\...///// portretas
Pasirodo iš 1000 yra TIKRŲ policininkų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių