Ralio bendruomenė vienijasi: renkama parama Utenoje žuvusiojo ir sužeistųjų šeimoms

  • Teksto dydis:

Daugybė Lietuvos ralio bendruomenės narių, entuziastų ir pilotų vienijasi – renkamos lėšos paremti Utenos ralyje žuvusio Roko šeimai, o taip pat ir auto katastrofoje nukentėjusiems asmenims.

Lietuvos automobilių sporto federacija socialiniame tinkle feisbuke pasidalijo žinute:

„Miręs vaikinas – mūsų bendruomenės narys. Rokas dirbo teisėju daugybėje varžybų. Dar kartą reiškiame nuoširdžią užuojautą Roko tėvams, draugams ir visiems artimiesiems. Mintimis esame ir su visais nukentėjusiais.“

Lenktynininkas Renaldas Šeinauskas teigė, jog galima ilgai aiškintis, kas kaltas dėl nelaimės, tačiau paramą suteikti būtina jau dabar:

„Mūsų tėvai mus auklėjo taip, jog šeimos narius palikti nevalia. Ypač kai atsitinka nelaimės. Penktadienį varžybų metu įvyko skaudi nelaimė. Visa ralio bendruomenė gedi kartu su nukentėjusiais ir jų šeimomis. Galime daug diskutuoti, kas kaltas dėl atsitikusios nelaimės, tikime, visi atsakingi asmenys pasidarys išvadas, tyrimai irgi pasibaigs su oficialiais atsakymais, tačiau pagalba reikalinga DABAR.

Kas ką begalvotų ir kas bebūtų kaltas – visi šie žmonės yra mūsų didelės sporto šeimos nariai. Dabar turėtume susitelkti ne komentavimui, o ką mes galime padėti nukentėjusiems. Kviečiame visus Lietuvos automobilių sporto federacijos narius susitelkti šiuo sunkiu laikotarpiu ir surinkti lėšų bent minimalioms gydymo išlaidoms. Į mūsų bendruomenės narius dažnai lygiuojasi kiti. Būkime gražiu pavyzdžiu darnios šeimos visuomenės akivaizdoje ir šioje situacijoje. Susitelkime, parodykime, jog ne tik žodžiais užjaučiame bei gedime, o veiksmais padėkime, kam reikia pagalbos šiuo sunkiu momentu.“

Savo žodį tarė ir vienas žymiausių Lietuvos lenktynininkų Benediktas Vanagas:

„Utena. Juoda naktis automobilių sportui. Profesionaliose varžybose, kaip ir aviacijoje retai būna viena tragedija tapusio įvykio priežastis. Dažnai tai – daugelio sudėtinių klaidų pasekmė. Ekipažas akivaizdžiai padarė klaidą. Tačiau turime žinoti, kad lenktynininkai negali būti kalti dėl tragedijos, jei tai nėra tyčinis veiksmas. Pakeliui matau eilę faktorių galėjusių lemti šią situaciją. Svarbiausia – žiūrovų ten būti negalėjo.

Automobilių sporto bendruomenės laukia sunkus moralinis etapas. Daugeliui dalyvių, sprendimų priėmėjų – ilgas teisinis procesas. Turime nepamiršti – automobilių sporte negali tapti kompromisų su saugumu. Tuomet jis gali būti pavojingas. Užjaučiu žuvusiojo šeimą. Sužeistiems linkiu greito atsistatymo.“

„Žinau, kad nesugrąžinsim žuvusio ir nepanaikinsim skausmo nukentėjusiems, bet galim prisidėti prie fizinio ar psichologinio gydymo pagerinimo. Tai kviečiu visus prisijungti“, – savo paskyroje rašė lenktynininkas Aras Kalėda.

Norintys lėšas gali pervesti organizatoriaus klubui, kuris jas perduos nukentėjusiems.


Gavėjas: Zarasų automobilių sporto klubas „Akseleratorius“.

Įmonės kodas: 300541496.

Banko sąskaitos Nr.: AB Swedbank LT217300010094058832.

SWIFT: HABALT22.

Paskirtis: parama nukentėjusiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių