Aiškėja daugiau detalių apie mokytoją sumušusį mokinį – tarnyboms jau buvo gerai žinomas

  • Teksto dydis:

Visą pedagogų bendruomenę sukrėtė įvykis Šiauliuose. Mokinys per pamoką sumušė mokytoją. Anot bendraklasių, konfliktas įsiplieskė, kai mokytojas iš keturiolikmečio paėmė telefoną. Šis įniršo, ėmė mokytoją mušti. Mokytojas po apžiūros ligoninėje paleistas ir dabar gydosi namuose. Jam sumuštas veidas, sulaužyti akiniai. Į policiją dėl neva patirtų sužalojimų kreipėsi ir mokinio tėvai, praneša LNK.

„Atsistojo, paprašė gražinti telefoną. Mokytojas negražino ir vaikinas pradėjo jį mušti“, – situaciją atpasakojo bendraklasis.

Vaizdo įraše matyti, kaip mokytojui į pagalbą atskubėjo kitas mokinys. Baigti muštynes skatino riksmais ir kiti.

„Gerą smūgį davė. Mokytojui lūžo akiniai“, – dalijosi įvykio liudininkas.

Kitame vaizdo įraše užfiksuota šio keturiolikmečio elgesys prieš pat konfliktą. Be jokio pagrindo įsijungęs garsiakalbį skambino skubios pagalbos telefonu ir gyrėsi sumušęs bendraklasį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Mokytojas kelis kartus paprašė padėti telefoną“, – sakė mokinys.

Mokiniai pasakoja, kad keturiolikmetis konfliktiškas, baimę aplinkiniams kėlė ir ankstesnėse mokyklose.

„Jis buvo grėsmė visuomenei ir dauguma vaikų jo bijojo“, – kalbėjo vaikinas.

Tai pirmas toks baisus incidentas šiai gimnazijai. Administracija neslepė, kad šis mokinys jau spėjo pasižymėti ne iš geriausios pusės.

„Yra buvę konfliktinių situacijų, tačiau jos nekėlė grėsmės saugumui. Problemos buvo sprendžiamos su psichologo pagalba“, – sakė gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Irma Riukienė.

Sumuštas mokytojas po apžiūros ligoninėje gydosi namuose. Vyrui ne tik sumušta galva, bet ir padidėjo spaudimas dėl streso. Anot gimnazijos mokytojų, jie padeda jam, kaip galėdami. Tačiau dabar ir kitiems mokytojams bei mokiniams reikia pagalbos. Mokykloje įsivyravo baimė. Su bendruomene dirba psichologai.

„Pedagogai yra sunerimę. Labai norėtųsi išspręsti tą situaciją nepažeidžiant nė vienų žmonių teisių“, – kalbėjo I. Riukienė.

Įvykį tiria policija. Tačiau dabar pareigūnams teks narplioti du pareiškimus. Mat, į policiją kreipėsi ir paauglio tėvai.

Gerą smūgį davė. Mokytojui lūžo akiniai.

„Yra gautas to mokinio tėvų pareiškimas, kad paauglys buvo sužalotas mokykloje“, – sakė Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Vaiko teisių tarnybai šis paauglys buvo žinomas ir anksčiau. Specialistai jau teikė pagalbą šeimai. Lietuvoje mokslas iki 16 metų yra privalomas. Tačiau jei mokinys kelia grėsmę, gali būti skiriamas mokymasis namuose.

„Priemonės gali būti įvairios – nuo teismo leidimo gavimo ir vaiko patekimo į specializuotą socializacijos centrą iki nuotolinio mokymosi“, – kalbėjo Šiaulių apskrities vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Žakaris.

Mokytojų profsąjunga tikisi, kad į viešumą iškilusi situacija plačiau atvers akis visuomenei. Kaip bebūtų gaila, tai – mokytojų kasdienybė.

„Klasėje yra keletas sunkių vaikų ir mokytojas yra paliktas vienas. Tai yra didžioji problema. Niekas jam nepadeda, įstatymų nėra ir sukasi ratas toliau “, – sakė Šiaulių mokytojų profsąjungos atstovė Daiva Rozgaitė-Udrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A ir tarnybos

A ir tarnybos portretas
Jau gavusios in makufeli?

Rasa

Rasa portretas
Tas ,,saldus " žodis- integracija....

Gintaras

Gintaras  portretas
Nepilnamečių kolonijos padėtų.
VISI KOMENTARAI 111

Galerijos

Daugiau straipsnių