Per akciją „Saugom lydeką“ nustatyta 80 šiurkščių žvejybos pažeidimų: žala siekia 41 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Nuo vasario iki balandžio vykdytos akcijos „Saugom lydeką“ metu šalies aplinkosaugininkai nustatė 278 žvejybos pažeidimus, kurių 80 buvo šiurkštūs. Tuo metu akcijos laikotarpiu aplinkai padaryta žala siekia 41,5 tūkst. eurų.

Pasak Aplinkos apsaugos departamento (AAD), reidų metu daugiausia buvo nustatyta šiurkščių neteisėtos lydekų žvejybos pažeidimų – lydekos buvo sugautos draudžiamu laikotarpiu arba buvo naudojami šiuo laikotarpiu draudžiami žvejybos įrankiai. AAD duomenimis, tokių pažeidimų iš viso fiksuota 57.

Vienas didžiausių brakonieriavimo atvejų buvo nustatytas Švenčionių rajono Žeimenio ežere. Ne vieną kartą bausti už neteisėtos žvejybos pažeidimus, du asmenys, po ledu pastatę net dvylika statomųjų tinklų, sugavo didelį kiekį žuvų, tarp jų ir 22 lydekas. Nurodoma, kad žala žuvų ištekliams siekia ir 5 tūkst. 648 eurus.

Dar vienas šiurkštus pažeidimas nustatytas per pasalą prie Antalieptės hidroelektrinės tvenkinio Zarasų rajone, kur du asmenys buvo pastatę 10 statomų tinklų ir jais neteisėtai sugavo šamą, vėgėlę, lyną, du sykus, tris eršketus, aštuonias lydekas, vienuolika karšių, 6 kg ešerių ir 1 kg kuojų. Nustatyta, kad šių pažeidėjų aplinkai padaryta žala siekia 5 tūkst. 865 eurus. Jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimtos žuvys, medinė irklinė valtis ir tinklai.   

Akcijos metu taip pat buvo nustatyti 23 šiurkštūs žvejybos pažeidimai, kai draudžiamais žvejybos įrankiais buvo prekiaujama arba nustatytas jų laikymas. Pavyzdžiui, per reidą tikrinant įtariamą asmenį dėl neteisėtų žvejybos įrankių laikymo, jo sodybos ūkiniuose pastatuose Šakių rajone pareigūnai rado net 20 neteisėtai laikomų tinklų. Bendras visų jų ilgis siekė per 800 metrų. Už neteisėtą šių žvejybos įrankių laikymą pažeidėjui skirta administracinė bauda. 

Per šių metų akciją iš viso buvo surengti 347 reidai ir patikrinti 2 tūkst. 494 žvejai, tarp jų ir žvejybos įmonės. Palyginti su ankstesniais metais, šiemet šiurkščių pažeidimų skaičius išaugo, iš nustatytų 278 pažeidimų buvo 80 šiukščių, praėjusiais metais iš nustatytų 399 pažeidimų – 66 šiurkštūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Anonimas \\\\\.../////

>>>Anonimas  \\\\\...///// portretas
>O "GRIGEO" ant kiek nubausti,šiuo atvėju žmogus šeimą pamaitino,o anie?

Anonimas

Anonimas portretas
brakonierius reikia dar griežčiau baust su turto konfiskavimu jei toki turi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių