Dėl kyšininkavimo nuteistam K. Strupui panaikinta chirurgo licencija

  • Teksto dydis:

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba panaikino chirurgo licenciją buvusiam Santaros klinikų vadovui Kęstučiui Strupui, antradienį pranešė LNK Žinios.

Tarnyba nekomentuoja, ar licencija šiuo metu klinikų Pilvo ir onkochirurgijos centrui vadovaujančiam K. Strupui licencija kovo 14 dieną panaikinta dėl apkaltinamojo nuosprendžio.

Institucijos direktorė Nora Ribokienė teigė, kad sprendimo aplinkybių negali komentuoti dėl duomenų apsaugos taisyklių.

Santaros klinikos nurodė vertinančios iš tarnybos gautą informaciją, kurios pagrindu „dėl tolimesnių veiksmų bus sprendžiama teisės aktų nustatyta tvarka“.

Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo K. Strupas buvo pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo, o jam neteisėtą atlygį davusi pacientė – kalta dėl smulkaus papirkimo.

Teismas konstatavo, kad K. Strupas, būdamas Santaros klinikų generaliniu direktoriumi ir praktikuojančiu chirurgu, 2018 metų sausio mėnesį iš pacientės paėmė 100 eurų kyšį už tai, kad jos pageidaujamu laiku jis pats atliktų jai operaciją.

K. Strupui buvo skirta 5 tūkst. eurų, pacientei – 4,5 tūkst. eurų bauda.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Kodėl neskubėko gyvybiû gelbėt kai atgavo licenzijà, taip tikino visus gràżinkit gelbésiu busiu geras, po 3 men atostogû dar atostogavo neskubejo pas savo sunkius ligonius , numete kitiems, kurie nieko neżino, ir nugyde per 2 dienas, tai juk neis toks gydyyojas juk reikia atostogu paaiskino kolega, tiesiog labai nuvylė,

Vitalija

Vitalija portretas
Šnekėkit ir kaltinkite kaip norit bet tokie kaip Strupis gatvei nesimėto.Tai yra aukščiausio lygio specialistas,kuris išgelbėjo nevienam givybę.Kažkam tai yra naudinga.kad Kęstučio nebūtų.Tai yra sunkiai suvokiama protui,kad tokie dalykai vyksta.Visam pasauly medikas yra vertybė,bet lietuvoij viskas kitaip.

AnI nuomonė.

AnI nuomonė. portretas
Kas gali tas duoda. Negali neduodi ,o manau operuoja taip pat. O kaip pavadinti tokius kurie dalijasi milijonais ,ir pagatavi įlysti į ž,monių kišenes? Vakar per KK-2 paskė, kad dujų ir energijos tai suprantu ir šildymo akcininkai pasidalijo 78,5 milijonų eurų. Ar tai ne grobimas,ne vogimas iš žmonių? Atsakykite jus man? Ir kodėl tokie grobuonis nebaudžiami?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių