Dėl skolos šiaulietis imitavo savo pagrobimą: „kruvinas“ veidas ir į smilkinį įremtas ginklas

  • Teksto dydis:

„Melo kojos trumpos!“ – savo feisbuko paskyroje parašė Šiaulių apskrities policija ir papasakojo neeilinę istoriją, kaip šiaulietis bandė imituoti savo pagrobimą.

Anot policijos, 35-erių šiaulietis skolos problemas bandė išspręsti imituodamas savo paties pagrobimą. Jį demaskuoti pareigūnams neprireikė nė paros.

Informacija apie pagrobtą vyrą buvo gauta praėjusių metų spalio 22-osios vakarą. Į pareigūnus kreipėsi Turkijoje atostogaujantis šiaulietis, gavęs vaizdo įrašą, kuriame jo 35 metų pažįstamas surištomis rankomis ir kruvinu veidu sėdi kažkuriame Lietuvos miške, o į jo smilkinį įremtas ginklas. Išsigandęs, kad jo pažįstamam yra nutikusi bėda, vyras susisiekė su Šiaulių apskrities policija.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nedelsdami pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo. Ne kartą vaizdo įrašą peržiūrėjusiems pareigūnams kai kurios detalės sukėlė abejonių.

Nuvykę pas „pagrobtojo“ motiną, jie išgirdo, kaip kažkas jai paskambino. Motina skubiai nutraukė pokalbį, o pareigūnams pasakė, kad skambino jos draugė. Nors skambinta buvo ne iš sūnaus mobiliojo telefono, tačiau pareigūnų apgauti nepavyko. Nuspėję, kad skambino sūnus, jie paprašė mamos susisiekti su sūnumi ir įtikinti jį pasirodyti. Po poros valandų vyras jau bendravo su pareigūnais. Video jis pavadino pokštu, tačiau realiai turėjo planą įtikinti savo pažįstamą, kad jo gyvybei gresia pavojus ir dėl to jis negali grąžinti keleto tūkstančių eurų skolos.

Tokį planą jis sugalvojo kartu su pažįstama mergina. Su ja nuvažiavo į netoli Šilėnų esantį mišką, veidą apšlakstė raudonais dažais ir nufilmavo į smilkinį įremtą merginos savigynai įsigytą pneumatinį pistoletą.

Tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo buvo nutrauktas, o 23-ejų merginai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu. Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas baudžiamuoju įsakymu, merginai skirta bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių