Didžiulio ežere pareigūnai tikrino vandens transporto priemones: girti valtininkai ir brakonieriai

  • Teksto dydis:

Alytaus rajono, Didžiulio ežere, paskutinį liepos savaitgalį, Alytaus apskrities policijos pareigūnai tikrino vandens transporto priemones, laivus ir jų laivavedžius.

Aiškintasi, ar laivavedžiai laikosi nustatytos saugios laivybos tvarkos, ar turi laivavedžio pažymėjimus bei tikrinti asmenų girtumai.

Savaitgalį organizuotos priemonės metu patikrina apie 20 laivų ir daugelis poilsiaujančių asmenų tvarkingai mėgavosi laivyba ir puikiu oro.

Tačiau kaip ir matematikoje, taip ir gyvenime yra išimčių.

Vieno patikrinimo metu laivą vairavęs vyras (gim. 1990 m.) nepakluso reikalavimui sustabdyti laivą ir bandė pasišalinti į krantą.

Sulaikius šį asmenį, jam buvo nustatytas 3.33 prom. girtumas, be to, jis nepateikė laivavedžio teisių.

Asmens atžvilgiu pradėta administracinė teisena už vidaus vandenų laivybos taisyklėse nustatytų saugumo reikalavimų pažeidimą.

Vyrui už laivo vairavimą esant neblaiviam gresia bauda iki 860 eurų bei gali būti skiriamas teisės vairuoti vidaus vandenų transporto priemones atėmimas nuo dvejų iki trejų metų.

Taip pat patikrinus turimą informaciją, Didžiulio ežere pareigūnai aptiko apie 100 m žvejybinį tinklą, kuris buvo perduotas aplinkos apsaugos departamento darbuotojams.

Atsižvelgiant į vykdytos priemonės rezultatus, Alytaus apskrities vandens telkiniuose ir toliau bus organizuojamos prevencinės priemonės.

Stebėsena bus vykdoma kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos pareigūnais, siekiant užtikrinti saugią laivybą, vandens transporto reikalavimų laikymąsi ir laivų eismo stebėseną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių