Ispanijoje rastas mirusio asmens tapatybe dangstęsis nusikaltėlis iš Šiaulių

  • Teksto dydis:

Ispanijoje rastas mirusio asmens tapatybe dangstęsis ieškomas nusikaltėlis iš Šiaulių, antradienį pranešė vietos policija.

Anot jos, vienas ieškomiausių Šiaulių apskrities policijos nusikaltėlių po šešerių metų paieškos gegužės pradžioje pargabentas į Lietuvą. 57 metų vyras teisėtvarkos pareigūnų akiratyje yra atsidūręs dėl įvairių nusikalstamų veikų, už jas ne kartą teistas.

2018 metais 57 metų šiauliečiui už 2014–2015 metais su bendrininkų grupe padarytą nusikaltimą – prekybą žmonėmis – buvo paskirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė, kuri buvo subendrinta su anksčiau teismo paskirta bausme. Iš nuteistojo Vidaus reikalų ministerijai priteista 2,9 tūkst. eurų ekstradicijos išlaidų.

Šiauliuose gyvenęs vyras buvo kaltinamas, kad veikdamas kartu su bendrininkų grupe, susitarė vykdyti sunkų nusikaltimą – verbuoti asmenis nusikalstamoms veikoms daryti: neteisėtam narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimui, laikymui ir gabenimui kontrabanda per Lietuvos sieną. Jis tą darė, naudodamasis asmenų pažeidžiamumu – bloga materialine ir socialine padėtimi, bei žadėdamas piniginį atlygį.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinė registracija policijos įstaigoje. Tačiau kaltinamasis jas pažeidė ir be teismo žinios išvyko iš savo gyvenamosios vietos. Todėl buvo priimtas sprendimas paskelbti jo paiešką.

Po keleto mėnesių minėto vyro paieška tapo aktuali ir Panevėžio teisėsaugai, nes 2018 metų spalį Panevėžio apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje jis taip pat buvo kaltinamas prekyba žmonėmis ir nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme. Teismas iki nuosprendžio įsiteisėjimo jam paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą.

Tačiau nuteistojo Lietuvoje rasti nepavyko, todėl buvo išduotas Europos arešto orderis. Pareigūnus pasiekė informacija, kad jis galimai gyvena Ispanijoje ir ten toliau tęsia savo nusikalstamą veiklą: užsiima narkotinių medžiagų platinimu bei prekyba žmonėmis.

Balandžio 3 dieną ieškomas vyras buvo sulaikytas viename iš Ispanijos greitkelių. Pareigūnams jis pateikė svetimo asmens dokumentus. Tačiau paaiškėjo, kad tas asmuo, kurio dokumentus pateikė ieškomas vyras, jau treji metai kaip miręs. Taip šiaulietis buvo demaskuotas, parskraidintas į Lietuvą ir įkalintas viename šalies kalėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių