K. Bartoševičiaus byloje išklausyti visų nukentėjusiųjų tėvai, daugiau jų teismas nekvies

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį mažamečių seksualiniu prievartavimu ir tvirkinimu kaltinamo Kristijono Bartoševičiaus byloje išklausė trijų liudytojų ir vieno nukentėjusiojo tėvų parodymus, daugiau nukentėjusiųjų atstovų kviesti neplanuojama.

Kaip naujienų agentūrai BNS sakė Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė, po pirmadienio posėdžio išklausyti visų nukentėjusių mažamečių atstovai, kuriuos pavyko pakviesti į teismą.

„Neaišku, ar pavyko pakviesti visų nukentėjusiųjų atstovus, bet teismas daugiau jų kviesti neplanuoja“, – sakė J. Gudelienė.

Iš viso posėdyje buvo apklausti keturi asmenys – vienas nukentėjusiojo įstatyminis atstovas ir trys liudytojai. Naujų prašymų teismas šiandien negavo.

„Apklausos užtruko, nes daug klausimų liudytojams turėjo visi proceso dalyviai – prokuroras, kaltinamojo gynėjas, taip pat teismas“, – nurodė teismo atstovė.

Apklausos užtruko, nes daug klausimų liudytojams turėjo visi proceso dalyviai – prokuroras, kaltinamojo gynėjas, taip pat teismas.

Pasak K. Bartoševičiaus gynėjo Olego Šibkovo, teismo procesas „eina į priekį“.

„Sakyčiau, iš tų parodymų jokia nauja informacija mums arba teismui nepaaiškėjo. Tačiau tuose parodymuose yra įvairių dalykų, pasakoti apie tai negaliu. Bet tie parodymai nesukėlė mums kažkokių netikėtumų“, – teigė advokatas.

Buvęs Seimo narys K. Bartoševičius kaltę toliau neigia.

Kovą Panevėžio apygardos teisme yra suplanuoti dar du šios bylos posėdžiai – 12 ir 25 dienomis, jų metu bus tęsiamos liudytojų apklausos. Kaip įvardijo J. Gudelienė, dar reikia apklausti daugiau nei 10 liudytojų.

„Jų apklausos, kaip ir iki šiol, vyks nuotoliniu būdu. Kaltinamasis su savo gynėju posėdžiuose taip pat gali dalyvauti nuotoliniu būdu“, – nurodė teismo atstovė.

Ankstesniame posėdyje vasario 24 dieną buvo išklausyti trijų nukentėjusiųjų įstatyminiai atstovai – tėvai ir vienas liudytojas, nespėta apklausti vieno nukentėjusiojo tėvų ir trijų liudytojų, kurie davė parodymus pirmadienį.

Prokuratūra K. Bartoševičiaus bylą teismui perdavė pernai liepos pabaigoje. Jos nagrinėjimas vyksta uždarų posėdžių metu, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

K. Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio bei nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo 2022-ųjų lapkričio. Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį pernai vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė kiek anksčiau, 2023-ųjų sausio pabaigoje.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinimą – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik toks kastravimas isgelbes vaikus,

tik toks kastravimas isgelbes vaikus, portretas
Tokiam svolaciui nupjauti ir paleisti i gatve pliku subine,tegu pamato kas laukiu kitu tokiu isradeju,

>>>Tai kad \\\\\.../////

>>>Tai kad  \\\\\...///// portretas
>O kur garantija,kada ta "video" daryta?,tik po 10-15 metų veidai keičiasi._____Kur Deimanrė su sutenere "mama","video" nematėt?

Tai kad

Tai kad portretas
Video medžiaga net yra.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių