Kenoje muitininkai sulaikė dvi geležinkeliu gabentas kontrabandos siuntas

  • Teksto dydis:

Kenoje muitininkai sulaikė dvi geležinkeliu gabentas kontrabandos siuntas – nelegalūs rūkalai slėpti skaldos ir žvyro kroviniuose, pirmadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Cigaretės, muitininkams panaudojus rentgeno kontrolės sistemą, aptiktos užkastos šešiuose traukinio vagonuose, kuriais tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį gabenti žvyro ir skaldos kroviniai.

Pirmoji rūkalų siunta aptikta liepos 20 dieną.

Tądien Kenoje muitinės pareigūnai patikrino iš Rusijos, Karelijos, į Rusijos Kaliningrado sritį gabentą žvyro krovinį.

Rūkalai buvo aptikti keturiuose vagonuose. Iš viso po žvyru rasta 17,1 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis, jų vertė (su mokesčiais) – apie 75 tūkst. eurų.

Cigarečių pakeliai buvo supakuoti į didžiulį siaurą lagaminą primenančius paketus ir storai apvynioti polietileno sluoksniu. Iš virvių taip pat buvo suformuotos rankenos, kad paketus būtų galima lengviau ir greičiau ištraukti iš po smėlio.

Antrą kontrabandos siuntą muitininkai aptiko liepos 22 dieną, patikrinę iš Baltarusijos įvažiavusį traukinio sąstatą su skaldos kroviniu.

Rūkalai irgi buvo supakuoti į panašius „lagaminus“, kurie išdėlioti prie metalinių vagonų sienelių ir užversti skalda.

Iš viso rasta 8,1 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Queen Superslims“, kurių vertė – daugiau nei 36 tūkst. eurų.

Dėl abiejų kontrabandos atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Iš viso Muitinės kriminalinėje tarnyboje per pirmą šių metų pusmetį pradėta 12 ikiteisminių tyrimų dėl geležinkeliu gabentos kontrabandos. Per šį laikotarpį sulaikyta apie 125 tūkst. pakelių cigarečių, jų vertė viršija pusę milijono eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių