Maniakas bus teisiamas

Panevėžį kraupiais nusikaltimais išgąsdinusio, maniaku praminto Edmudo Svoto byla keliauja į teismą. Netrukus tris panevėžiečius peiliu subadęs ir didžiulę paniką mieste sukėlęs kaltinamasis sės į teisiamųjų suolą.

Dvidešimt šešerių metų žinomos Panevėžio būrėjos Gintos Mačienės sūnus kaltinamas dviejų asmenų nužudymu, pasikėsinimu nužudyti, plėšimais ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu.

Didelės apimties baudžiamąją bylą Panevėžio apygardos teismui perdavė Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad anksčiau teistas ir šiuo metu atliekantis laisvės atėmimo bausmę E.Svotas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, peiliu į nugarą nužudė du vyriškius.

Mirtinai buvo sužaloti Beržų g. 33 gyvenęs penkiasdešimt ketverių metų Rimas Pavydis ir Ramygalos g. 65 gyvenęs septyniasdešimt aštuonerių metų Feliksas Savickas. Pastarąjį žudikas užpuolė apie 19 val. netoli namų laiptinės pirmame aukšte. R.Pavydis subadytas apie 19.35 val. Beržų g. 33 namo laiptinėje. Vyriškiui peiliu smogta net 13 kartų.

Apie 19.55 val. kaltinamasis pasikėsino į Statybininkų g. gyventojo Vidmanto Kvedarausko gyvybę. Pareigūnai nustatė, kad pirmoji žudiko auka buvo apiplėšta, kitas dvi kėsinosi apiplėšti: kartą nusikaltėliui sutrukdyta, pas kitą nukentėjusįjį žudikas nieko nerado.

Pareigūnai išsiaiškino, kad smurtą pavartojęs E.Svotas apiplėšė dar penkis asmenis, neteisėtai disponavo savadarbiu šaunamuoju ginklu ir dviem šoviniais. Teisėsaugai teko sunkiai paplušėti, kol nusikaltimai buvo ištirti.

„Tą žiemos vakarą vienas po kito įvykdyti žiauraus smurto išpuoliai buvo privertę sunerimti panevėžiečius ir jų šeimas. Prokurorams ir policijos pareigūnams teko didelė atsakomybė ištirti padarytus nusikaltimus, nustatyti juos padariusį asmenį tam, kad jis sulauktų įstatymų numatytos griežtos bausmės. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstamas veikas kaltinamasis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tai turėjo įtakos šių veikų padarymui“, - teigė R.Valiulis.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, jį kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai. Įstatymas tam, kas nužudė du ar daugiau žmonių, numato laisvės atėmimo bausmę iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: Svotasbylamaniakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių