Nuteisti keturi radviliškiečiai, vykdę vagystes visoje Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas pirmadienį pranešė nuteisęs keturis radviliškiečius, vykdžiusius vagystes Panevėžio, Radviliškio rajonuose, taip pat Ukmergėje, Kelmėje.

Bylos duomenimis, veikdami bendrininkų grupėje, trys vyrai ir vieno jų sugyventinė įvykdė šešias vagystes, sugadino turtą bei pasisavino banko kortelę su prisijungimo duomenimis.

Moteris bendrininkus savo automobiliu nuveždavo į vagystės vietas, vyrai vykdydavo nusikalstamas veikas – pavogė iš ūkininko ūkio Panevėžio rajone žemės ūkio techniką, dalis, metalą, dyzelinį kurą, padangas ir ratlankius, Radviliškio rajone ir Kelmėje – dyzelinį kurą iš krovininių automobilių, o Ukmergėje – katalizatorių, kitas detales ir apgadino automobilį.

Bevogdami kurą Kelmėje jie buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Visiems trims vyrams buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo vienerių metų ir devynių mėnesių iki dvejų metų šešių mėnesių.

Moteriai skirtas vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės apribojimas, įpareigojant bausmės metu būti namuose nuo 22 iki 6 valandos, išskyrus, jei nebuvimas nustatytu laiku susijęs su darbu ar mokslu. Taip pat konfiskuotas moters automobilis.

Nuteistieji solidariai turės atlyginti nukentėjusiesiems padarytą daugiau nei 5 tūkst. eurų turtinę žalą, atlyginti konfiskuoto automobilio nugabenimo ir saugojimo išlaidas. 

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas Pranckevicius

Antanas Pranckevicius portretas
Tingi dirbti tai vogt eina. Darbo yra gali uzsidirbti bet ne vogti eina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių