Pasieniečiai smūgiavo rūkalus meteorologiniais balionais gabenantiems kontrabandininkams

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė septynis asmenis, kurie, įtariama, susiję su cigarečių kontrabandos gabenimu meteorologiniais balionais, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Anot VSAT, ketvirtadienį ir penktadienį pasieniečiai surengė seriją sėkmingų operacijų, per kurias sulaikė asmenis, galimai susijusius su  cigarečių skraidinimu iš Baltarusijos į Lietuvą meteorologiniais oro balionais.

„Alytaus, Lazdijų, Vilniaus rajonuose bei Druskininkų savivaldybėje buvo sulaikyti septyni, įtariama, su tokiu cigarečių gabenimu iš Baltarusijos meteorologiniais balionais susiję asmenys, vienas iš kurių – užsienietis, likusieji – Lietuvos piliečiai. Sulaikytųjų skaičiai penktadienį gali didėti“, – nurodoma VSAT pranešime spaudai.

Pranešama, kad į pasieniečių rankas pateko daugiau kaip 20 tūkst. pakelių įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, įtariama, į Lietuvą atskraidintų oro keliu, taip pat keli automobiliai bei kiti tyrimams svarbūs daiktiniai įrodymai.

Vykdant šias didelės apimties priemones, tarp jų ir organizuojant kratas bei pasalas, dalyvavo VSAT kriminalinės žvalgybos padaliniai, VSAT Specialiosios paskirties skyriaus pajėgos, įvairių VSAT užkardų pareigūnai, buvo naudojami pasieniečių sraigtasparniai su specialia įranga.

Taip pat pasieniečiams talkino kitos bendradarbiaujančios institucijos.

VSAT pareigūnai dėl tokios neteisėtos veiklos taip pat praėjo tris ikiteisminius tyrimus ir kelias administracines teisenas.

Panašūs veiksmai, nukreipti užkardant kontrabandos gabenimą meteorologiniais balionais, tęsiami bei planuoji vykdyti ir artimiausiu metu.

ELTA primena, kad Alytuje, karinio bataliono teritorijoje, prieš daugiau nei savaitę naktį buvo rastas nusileidęs meteorologinis balionas su prikabinta juoda dėže, kurioje, kaip įtariama gali būti kontrabandinės prekės. Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi Karo policija.

Praėjusį trečiadienį kariuomenė pranešė, kad toks pats incidentas ryte pastebėtas ir Vilniaus rajono karinėje teritorijoje. Dar vienas meteorologinis balionas pasieniečių buvo perimtas Šalčininkų rajone.

VSAT vado R. Liubajevo teigimu, tokių sienos pažeidimų pastebima jau nuo balandžio mėnesio. Vien rugsėjį fiksuota 250 atvejų, kai kontrabanda buvo gabenama minėtais balionais. Visgi, pabrėžia jis, pasieniečiai neturi įgaliojimų ir reikiamos ginkluotės tokių objektų naikinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių