Pasieniečiai sutrukdė brakonieriams – jie turės sumokėti gamtai padarytą žalą

  • Teksto dydis:

Plaškių pasieniečiai sulaikė du alytiškius, kurie Nemune, Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje, neteisėtai gaudė karšius. Jiems teks atlyginti gamtai padarytą žalą – po 300 eurų.

Trečiadienio rytą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Plaškių pasienio užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą ties Šilininkų kaimu (Šilutės r.) užfiksavo du Nemune žvejojančius vyrus.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje gaudoma šiuo metu uždrausta žvejoti žuvis – karšiai. Apie tai pranešę Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Šilutės gyvosios gamtos apsaugos skyriaus darbuotojams, VSAT pareigūnai tuojau pat nuvyko į stebėtą vietą.

Kaip pranešė VSAT, pamatę atvažiuojantį pasieniečių, o netrukus – ir gamtosaugininkų automobilį, brakonieriai puolė nuo meškerių nutraukinėti kabliukus, tačiau sugautos žuvies nepaleido. 24-erių ir 25-erių alytiškiai buvo spėję sugauti šešis karšius.

Brakonieriai teisinosi nežinoję, kad žvejoja Nemuno deltos regioniniame parke ir kad iki gegužės 20 d. ten esančiuose vandens telkiniuose galioja draudimas žvejoti karšius.

Abu vyrai turės atlyginti gamtai padarytą žalą – sumokėti po 300 eurų už neteisėtai sugautus karšius. Brakonieriams taip pat skirtos 60 eurų baudos ir konfiskuoti žvejybos įrankiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip ir gyvename

va taip ir gyvename portretas
viskas ka reikia žinoti apie gamtosauga lietuvoje už kelis žuvelėkus sušaudymas už pavogtus miškus ir ežerus pagarba ....

Pakrante

Pakrante portretas
Idijotai,dėl kelių piskiu,sumokės baudas,o aš už tą sumą rūkytų karšių nesuesiu,jei suesiu,apsitriesiu !

Anonimas

Anonimas portretas
durniai o ne žejai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių