Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo bendrovės „Beta Media“ sukčiavimo

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo interneto svetainių beta.lt ir grupinis.lt valdytojos „Beta Media“ sukčiavimo.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, tyrimas trečiadienį pradėtas išnagrinėjus ir įvertinus Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) pateiktą medžiagą.

VVTAT duomenimis, iki trečiadienio buvo sulaukta beveik 300 vartotojų skundų, kad jie negali pasinaudoti per beta.lt ir grupinis.lt pirktais įvairių paslaugų kuponais. Žmonių patirti nuostoliai siekia nuo 20 eurų iki 2 tūkst. eurų.

Trečiadienį VVTAT atstovė Dalia Malinauskienė BNS sakė, kad vartotojai tarnybai skundėsi, jog prieš pranešdama apie bankroto inicijavimą „Beta Media“ skelbė 20-30 proc. nuolaidas, todėl bendrovė jau tuomet galėjo žinoti, kad negalės įvykdyti įsipareigojimų, o tai gali būti laikoma sukčiavimu.

VVTAT dėl „Beta Media“ taip pat kreipėsi į Policijos departamentą, Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT).

Įmonė praėjusią savaitę paskelbė inicijuojanti bankrotą.

Bendrovės direktorius ir vienintelis akcininkas Raimundas Adomaitis BNS pirmadienį teigė, kad ieškinys teismui prašant iškelti bankroto bylą bus pateiktas artimiausiu metu. Jis turėtų būti teikiamas Vilniaus apygardos teismui, teismo atstovai BNS trečiadienį informavo prašymo dar negavę.

Portalas „Verslo žinios“ ketvirtadienį rašo, kad šią savaitę įmonės kreditoriams atsiųstuose laiškuose nurodoma jos  įsipareigojimų suma siekia beveik 2 mln. eurų, o kreditorių sąraše – per 520 įmonių. Kai kurioms sveikatingumo įstaigoms skolos siekia 50-60 tūkst. eurų.

Be to, visos su „Beta Media“ bendradarbiavusios įmonės gali turėti ne mažesnį kaip dviejų mėnesių įsiskolinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių