Šiaulietis nuteistas už žiaurų sugėrovo nužudymą

Šiaulių apygardos teismas penktadienį kaltu dėl itin žiauraus sugėrovo nužudymo pripažino šiaulietį J.M. Vyras dėl nužudymo kaltu pripažįstamas jau antrą kartą.

Teismas konstatavo, jog nusikaltimas įrodytas liudytojų parodymais, kita byloje esančia medžiaga. Už padarytą nusikaltimą J.M. skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė. Nužudytojo artimiesiems teismo sprendimu priteista 40 tūkstančių litų neturtinės žalos, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas pernai kovo 9 dieną Šiauliuose, Tilžės gatvėje 121 numeriu pažymėtame bendrabutyje. Kaip vėliau buvo nustatyta, čia viename kambaryje girtavo trys vyrai. Išgertuvių metu tarp J.M. ir jo sugėrovo E.G. kilo konfliktas. Žiauriai sumuštas E.G. mirė vietoje.

Nusikaltimo tyrimo metu ekspertai suskaičiavo, kad aukai į įvairias kūno vietas buvo suduoti 169 smūgiai, padarytos penkios pjautinės žaizdos. Trečiasis sugėrovas A.Z. patvirtino, kad J.M. savo auką mušė ir metaline kėde, tačiau visų įvykio aplinkybių šiaulietis prisiminti negalėjo, nes tada buvo girtas.

J.M. kaltas prisipažino tik iš dalies, vyras guodėsi prasta atmintimi. Pasak jo, lemtingąją dieną jis taip pat buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Ikiteisminio tyrimo metu vienoje iš apklausų J. M. teigė, jog sugėrovas jį puolęs, o suduodant smūgius priešininkui, jam aptemęs protas. Vyras kategoriškai paneigė, kad sugėrovui sudavęs tiek daug smūgių.

42 metų J.M. kaltę pripažino tik iš dalies.

Šis nuosprendis nėra galutinis - per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
tik 12?

as

as portretas
Nuzudytas zmogus itin ziauriai ir tik 12 metu???NA jo ritemes graziai zemyn,vadinasi gerkite tauta-zudykite vieni kitus,atsibusi nuzudes drauga,oi netycia,nieko nepamenu>>>...Ziauru.Uzuojauta artimiesiems.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių