Šiauliuose nuteisti neįgalią nepilnametę prievartavę septyni jaunuoliai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį septyniems asmenims, kurie buvo kaltinami dėl neįgalios nepilnametės seksualinio prievartavimo ir išžaginimo.

Teismas nustatė, kad 2013 metų vasarą Šiaulių rajone, Gruzdžiuose, buvo seksualiai prievartaujama ir žaginama negalią turinti nepilnametė. Nustatyta 15 epizodų. Nusikaltimus vykdė septyni asmenys, kurių penki nusikaltimų metu buvo nepilnamečiai.

Bylos duomenimis, jaunuoliai pasinaudojo nukentėjusiosios bejėgiška būkle. Santykiavo su mergina vienas asmuo, kai kuriais atvejais du, trys ir net keturi asmenys. Jaunuoliai naudojo fizinį ir psichinį smurtą.

Dėl aštuonių epizodų kaltu pripažintas 19 metų G.A. Jam subendrinus su anksčiau paskirta ir neatlikta bausme, skirtas laisvės atėmimas 6 metams, bausmę atliekant pataisos namuose.

6 metus pataisos namuose praleis ir ketvirtą kartą nuteistas 31 metų A.B. Jį teismas kaltu pripažino dėl 5 epizodų. Keturiems teisiamiesiems skirtos laisvės atėmimo bausmės, kurių vykdymas atidėtas.

„Teismas konstatavo, kad minėti nusikaltimai nėra tipiniai seksualinio prievartavimo ir išžaginimo atvejai, kadangi nukentėjusioji bendraudavo su teisiamaisiais, nuolat susitikinėdavo. Nusikaltę nepilnamečiai – tai socialiai nebrandžios asmenybės“, – rašoma teismo pranešime.

Kartą teistam 17 metų K.M., subendrinus bausmę su ankstesne, skirtas laisvės atėmimas 3 metams ir 8 mėnesiams. Laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas 2 metams ir 8 mėnesiams. Anksčiau teistam 18 metų A.P., subendrinus su ankstesne bausme, nustatytas laisvės atėmimas 3 metams ir 6 mėnesiams. Bausmės vykdymas atidėtas pustrečių metų.

Kartą teistam 18 metų P.R. skirtas laisvės atėmimas pustrečių metų, bausmės vykdymas atidėtas dvejiem metams.

Teismas 17-mečiui G.R. skyrė laisvės atėmimą 2 metams ir 8 mėnesiams Laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams.

Minėtiems keturiems asmenims Šiaulių apylinkės teismas skyrė auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimus ir elgesio apribojimus.

30 metų P.S. skirta pusantrų metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant nuteistąjį dirbti ir būti namuose nuo 23 val. iki 6 val.

Nusikaltimo padarymo metu, 2013 metų vasarą, tik du asmenys buvo pilnamečiai. Teismas mano, kad sunkinanti aplinkybė – kad kai kurie jaunuoliai nusikalto bendrininkų grupėje, būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių