Šilutės metalo supirktuvėje – elektros tinklo įranga

Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatoriaus „Lesto“ darbuotojai kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais patikrinę Šilutės plente netauriųjų metalų laužo supirktuvę, aptiko neleistinai įgytos elektros tinklo įrangos.

Patikrinimo metu metalų supirktuvėje aptikta 15 tūkst. 130 kilogramų vario gaminių, tarp jų 700 kilogramų elektros įrenginiuose naudojamų vario detalių, taip pat aliumininį 135 kilogramų elektros oro linijos laidą, 35 kilogramus ryšių kabelio ekrano detalių ir per 3 tūkst. kilogramų kito aliuminio metalo laužo, pranešė „Lesto“.

Įmonės direktorius pirminiame paaiškinime nurodė, kad vario metalą (elektros įrenginių detales) įsigijo iš kitos bendrovės ir pateikė įsigijimo dokumentus. Kitam metalo laužui įsigijimo dokumentų nepateikė. Aliumininio laido įsigijimo dokumentų bendrovė neturėjo, paaiškino, kad įsigijo iš fizinio asmens, gyvenančio Skuodo rajone.

Pagal minėtą faktą Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai atlieka tyrimą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, dalyvaujant :Lesto„ ir “Teo" atstovams kovo 21 dieną Šalčininkų rajone, Jašiūnų geležinkelio stotyje tikrino bendrovę, kuri verčiasi netauriųjų metalų laužo supirkimu. Tuomet aptikta 407 kilogramai įvairių skerspjūvių neizoliuotų aliuminio laidų, 739 kilogramai aliuminio lydinių, elektros energijos tiekimui naudojamų varinių ir aliumininių detalių (saugiklių ir jų laikiklių), kurie, kaip įtariama, įgyti pažeidžiant nustatytą tvarką.

„Lesto“ teigia, kad bendradarbiaudama su kitomis įmonėmis ir policijos pareigūnais, metalų supirktuves tikrins ir toliau. „Lesto“ bendradarbiaujant su teisėsaugos pareigūnais 2011 metais Lietuvoje išaiškinta 41 spalvotųjų metalų vagystė iš transformatorių, 16 izoliacinės alyvos vagysčių, 7 oro linijų laidų vagystės. Administracinės teisės pažeidimų protokolai surašyti 9 metalų supirktuvėms, o už neteisėtą „Lesto“ įrenginių supirkimą viena metalo laužo supirktuvė buvo uždaryta.

2011 metų pabaigoje „Lesto“, „Lietuvos geležinkeliai“, „Teo LT“ bei Elektros ir elektroninės įrangos perdirbimo įmonių asociacija „EEPA“ susivienijo prieš įrangos grobstymą, nelegalų supirkinėjimą ir aplinkai kenksmingą įrangos apdorojimą – organizacijos sutarė bendradarbiauti siekdamos mažinti vertingų antrinių žaliavų turinčios įrangos grobstymo ir nelegalaus jos supirkinėjimo mastus Lietuvoje, stiprinti šalies metalo supirktuvių bei atliekų tvarkymo įmonių veiklos kontrolę ir didinti skaidrumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aras

aras portretas
SENAI TAIP REIKEJO

vvv

vvv portretas
Reikia atimineti licenzijas tokiems supirkimo punktams,jug jie puikiai zino,kurie metalai yra vagiami ir priduodami.

diedukas

diedukas portretas
Paprasciausias susidororimas,kur vagystes faktai,yra mano pazystamu kur metalu sukaupe dar is sovitmecio,kai sitie metalai visose patvoriose metesi ir niekam nereikejo.Taigi tie niekseliai metala dabar konfiskuos ir patys prastums.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių