Teismas: Konkurencijos taryba pagrįstai neleido jungtis „Cgates“ ir „Splius“

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba pagrįstai neleido televizijos ir interneto paslaugų teikėjai „Cgates“ įsigyti telekomunikacijų bendrovę „Splius“, galutinai nusprendė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė „Cgates“ skundą ir paliko galioti 2022-ųjų kovą Vilniaus apygardos administracinio teismo (dabar Regionų administracinio teismo Vilniaus rūmų) sprendimą, ketvirtadienį pranešė Konkurencijos taryba.

„Taryba, atlikusi išsamią ekonominę analizę bei laikydamasi jai numatytų įgaliojimų, tinkamai apibrėžė rinkas bei argumentuotai įvertino nagrinėtos koncentracijos poveikį konkurencijai“, – teigiama pranešime.

Taryba 2021 metų birželį nedavė „Cgates“ leidimo įsigyti 100 proc. šiaurės ir vakarų Lietuvoje veikiančios telekomunikacijų bendrovės „Splius“ akcijų ir taip perimti jos kontrolę.

Konkurencijos taryba tuomet nusprendė, kad dėl sandorio bus itin apribota mokamos televizijos retransliavimo ir mažmeninės interneto prieigos paslaugų konkurencija Šiauliuose. Tai buvo jau antras „Cgates“ bandymas įsigyti konkurentę.

LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių