Teisme bus nagrinėjama avarijoje žuvusio motociklininko byla

Šiaulių apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Radviliškio rajono gyventoja kaltinama tuo, kad vairuodama automobilį sukėlė eismo įvykį, kurio metu žuvo į jos automobilį atsitrenkęs motociklininkas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Erika Girgždienė.

Bylos duomenimis, praėjusių metų rugpjūčio 12 dieną, apie 12 val., Šeduvos miestelio Baukų gatvės ir kelio Panevėžys–Šiauliai sankryžoje, atviroje vietoje kaltinamoji, vairuodama lengvąjį automobilį ir įvažiuodama iš šalutinio kelio į pagrindinį, buvo itin neatsargi, nesilaikė būtinų atsargumo priemonių, taip sukeldama pavojų kitų eismo dalyvių saugumui.

Manoma, kad vairuotoja neįsitikino, jog įvažiuoti į sankryžą yra saugu, nedavė kelio pagrindiniu keliu Panevėžys–Šiauliai nuo Panevėžio miesto atvažiuojančiam motociklui, kurį vairavo Ispanijos pilietis, ir su juo susidūrė.

Dėl patirtų sužalojimų nukentėjusysis mirė.

Vairuotojai pareikšti kaltinimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio žuvo žmogus.

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių