Teismo prašoma iš Mažeikių rajono politikės G. Gricienės priteisti 9,5 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Prokuratūrai ištyrus buvusios Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narės Genoveitos Gricienės teiktus čekius, teismui pateiktas beveik 9,5 tūkst. eurų ieškinys, pranešė prokuratūra.

Šiaulių apygardos prokuratūra trečiadienį kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl kiek daugiau kaip 9,4 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų buvusiai Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narei G. Gricienei, grąžinimo į Mažeikių rajono savivaldybės biudžetą.

Tyrimo metu nustatyta, kad G. Gricienė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nare buvo nuo 2020 metų vasario pabaigos iki 2023 metų balandžio vidurio, o per šį laikotarpį iš savivaldybės biudžeto panaudojo 12,5 tūkst. eurų tarybos nario veiklai apmokėti. Didžiąją dalį pinigų – 11,4 tūkst. eurų sudarė transporto išlaidos, o 1,1 tūkst. eurų – kanceliarinės išlaidos.

Prokurorė surinko duomenų, kad buvusi tarybos narė transporto išlaidas naudojo degalams pirkti, automobiliui remontuoti ir atlikti automobilio techninę priežiūrą.

Nors G. Gricienė važinėjo automobiliu, varomu benzinu, moteris išlaidose nurodė pylusi tiek benziną, tiek dyzeliną. Skirtingų rūšių degalai buvo pilti tą pačią dieną tik kelių valandų skirtumu arba pilti ir vienu metu. Degalai pilti ir G. Gricienei dalyvaujant Tarybos posėdžiuose.

Prokuratūros teigimu, mažeikiškė taip pat pirko beveik 2 tūkst. litrų degalų, nors Lietuvoje tuo metu buvo įvestas karantino režimas. Už degalus buvo atsiskaityta grynaisiais pinigais ir šešiomis mokėjimo kortelėmis.

Taip pat nustatyta, kad G. Gricienė vieną kartą pirko kanceliarinių prekių, už kurias apmokėta kito asmens, o kitą kartą pirko prekes dalyvaudama tarybos posėdyje.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog tarybos narės išleistos lėšos nepagrįstai pripažintos išlaidomis, susijusiomis su tarybos narės veikla.

Prokuratūra primena, kad savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka.

Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai apylinkių teismams jau pateikė devynis civilinius ieškinius per 127 tūkst. eurų sumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių