Tėvas pasakoja sukrečiančią istoriją: paramos šeimai centre išprievartavo dukrą

Sukrečianti istorija iš Aukštaitijos. Vaiko teisės sulaukė informacijos dėl galimo incidento viename iš paramos šeimai centrų. Esą nuo seksualinės prievartos nukentėti galėjo jaunesnė nei 15 metų mergaitė. Prabilo ir jos artimieji. Anot jų, prievarta galėjo būti panaudota dienos metu, centro patalpose. Teisėsauga kol kas oficialiai nepatvirtina, ar pradėtas tyrimas.

„Išvažiavome į ligoninę, nes įvyko įvykis, mergaitė buvo išprievartauta ten vietoje“, – teigė mergaitės tėvas.

Į situaciją sureagavo ir Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras.

„Čia yra dramatiška situacija, kai vaikas, kuris nesugeba apsiginti, nuolat tampa auka“, – kalbėjo Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė.

„Skriaudėjai, galimi prievartautojai yra pilnamečiai arba beveik pilnamečiai. Taip pat papildė, kad vienu metu vyras paėmė jai už kaklo, pradėjo smaugti, jai buvo pritrūkę oro“, – sakė K. Mišinienė.

Taip pat papildė, kad vienu metu vyras paėmė jai už kaklo, pradėjo smaugti, jai buvo pritrūkę oro.

Ar iš tiesų gali būti taip, jog nepilnamete kažkas pasinaudojo, o pareigūnų tokia informacija nedomino?

„Atsisakyta netgi pradėti ikiteisminius tyrimus dėl įkalčių stokos“, – pasakojo mergaitė tėvas.

„Tyrimai yra nutraukti, tai labai neeilinė situacija. Teisėsauga nemato, kad vaikas galėjo nukentėti, tai mus labai pribloškė“, – tikino K. Mišinienė.

„Tikrai nutraukti trys ikiteisminiai tyrimai. Šiuo metu atliekamas dar vienas. Tai taip pat seksualinio pobūdžio nusikaltimas“, – teigė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Žaneta Ginaitė.

Nepilnametė nukentėti galėjo viename iš paramos šeimai centrų.

„Kadangi šeimai buvo teikiamos paslaugos įstaigoje, galimas seksualinis nusikaltimas buvo toje įstaigoje“, – sakė Ž. Ginaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Į paramos šeimai centrą tėvą su dukra išsiuntė būtent vaiko teisės.

„Kadangi tėčiui reikia pagalbos auklėjant dukrą, yra priimti sprendimai, kad su specialia pagalba bus skirta laikinoji priežiūra įstaigoje. Čia ne vien specialistai yra atsakingi, bet ir tėvai“, – sakė Ž. Ginaitė.

Į centrą patenka asmenys arba šeimos po krizinių situacijų ar dėl socialinių įgūdžių stokos.

Kas čia per krizių centrai, kuriuose suaugę vyrai trinasi kartu su vaikais.

„Tai vyko poilsio kambariuke. Dienos metu. Taip išeina, kad niekas nepamatė“, – kalbėjo mergaitės tėvas.

Centro darbuotojai atsako, jog nėra nė menkiausios prielaidos, kad kažkas panašaus galėjo įvykti: „Faktas, kad negali būti, juolab kad darbuotoja visą laiką stebėjo mergaitę.“

„Mergaitė minėjo, kad koridoriumi praėjo darbuotojai, bet neužsuko. Kas čia per krizių centrai, kuriuose suaugę vyrai trinasi kartu su vaikais“, – sakė K. Mišinienė.

Paramos šeimai centre dirba šešios darbuotojos, visą parą – viena individualios priežiūros darbuotoja. Tarnybos galimai nukentėjusius asmenis iškelia į kitą centrą. Taip pat sudarytas pagalbos šeimai planas. 

„Vaikų teisės mums grasina, jeigu nevažiuosi, atimsim vaiką. Turėtų pašalinti tą asmenį. Kodėl mus iškraustė, o ne kaltininką“, – svarstė mergaitės tėvas.

Kol kas tai tik tėvo versija, kuri oficialiai nepatvirtinta.

Kadangi istorija susijusi su nepilnamečiu, prokuratūra nuo bet kokių viešų komentarų atsiriboja, tačiau teiginius apie pradėtą ikiteisminį tyrimą ir galimą seksualinį išnaudojimą traktuoja kaip nepagrįstus ir klaidinančius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
kto eto vsio delaet kak ne evrey kak rotsildy kotoryh sam satana pravit s vatikanom i monarhami stoletijami i etoji saikai prihodit konec sto i vydim p=0

manyciau , dkad visose tose

manyciau , dkad visose tose  portretas
,, vaikuciu teisu gyneju ,,, landynese sulinde tuno visi pedofilai , lezbes , gejai ir visu rusiu iskrypeliai, saudyt sukas be jokiu isimciu ....kartu su ju gynejais is Laisves partijos ir advokaturos --ten toki patys padlos sulinde tuno....

Pirmiausia išmokit įvykį aprašyti !

Pirmiausia išmokit įvykį aprašyti ! portretas
Kažkokia klejonė ....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių