Užsienyje besislapstęs sukčius kalės 6 metus

Vilniaus miesto apylinkės teismas kalėti šešerius metus už sukčiavimą nuteisė vyrą, kuris ilgus metus nuo teismo slapstėsi užsienyje.

E.M. užsienyje slapstėsi devynerius metus - ilgesnį laiką, nei kalėti paskyrė teismas.

Praėjusią savaitę paskelbtu nuosprendžiu teismas taip pat tenkino civilinius ieškinius ir priteisė juridinių asmenų naudai patirtai turtinei žalai atlyginti daugiau nei 455 tūkst. litų.

Pasak prokuratūros pranešimo, E.M. kaltintas dėl 44 sukčiavimo epizodų: apgaule įgijus svetimą turtą, apgaule padarius turtinės žalos, vadovavus bendrovei B, naudojamai neteisėtai veiklai nuslėpti, apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Pasak tyrimui vadovavusio Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Ryčio Ivanausko, E.M. buvo kaltinamas dėl nusikalstamų veikų, įvykdytų nuo 2001 metų lapkričio mėnesio iki 2002 metų liepos mėnesio.

Nustatyta, kad per trumpą laikotarpį kaltinamasis, pasinaudodamas sukurtu neva realią veiklą vykdančios įmonės B įvaizdžiu, su nukentėjusiomis įmonėmis pasirašė 47 sutartis, tačiau sąmoningai neatsiskaitė už gautas prekes.

Keletą kartų už prekes buvo sumokėjęs tik avansą. Pajutęs teisėsaugos institucijų dėmesį, E.M. 2002 metais pasislėpė Jungtinėje Karalystėje. 2011 metų rudenį, atlikus veiksmingus tarptautinio pobūdžio paieškos veiksmus, jis buvo surastas ir perduotas Lietuvos teisėsaugos institucijoms.

Vilniaus miesto apylinkės teismas apkaltinamuoju nuosprendžiu E.M. pripažino kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų ir nuteisė realia šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, o jį atliko - Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.


Šiame straipsnyje: sukčiussukčiavimasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

iksas

iksas portretas
Ieskomu zmoniu reiktu ieskoti ir Lietuvoje ,tevyneje.Ipatingai numuojamuose butuose.Atsidaro firmas zmones ,kurie nurodo nomuojamo buto adresa.po kiek laiko dingsta o mokesciu inspekcija ar policija iesko ,bet jo neranda.Jie issikrausto po kiek laiko .Yra pastebetas vienas nusikaltelis ,kurio daug metu iesko policija.Mazame rajone,mazame name nusipirkes buta ,isvaizda siek tiek pasikeitusi,"subloges",su aplinkiniais stengiasi nebendrauti,bet manau ,kad jis yra tas pats ,kuris daug metu yra ieskomas.Patarciau tikrinti mazuose (MAZABUCIUOSE) ,dabar jie vadinami daugiabuciai ,tokiuose namuose nupirktus butus,pries 5 metus ir numuojamuose butuose nuomininkus ,reiktu tikrinti.Ras policija ko iesko ,manau... .Zinau kaip dirba policija uzsienije,visada ju akiratyje emigrantai ir tie rajonai ,kuriu namai yra nomuojami,apleisti.Uztai labai greitai jie suranda nusikaltelius,jeigu reikia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių