Vietoj žadėto darbo – vertimas vogti iš prekybos centrų

Kauno apylinkės teismas trims mėnesiams suėmė pakaunės gyventoją, įtariamą kartu su bendrais apgaule vežus tautiečius į Jungtinę Karalystę ir versdavus ten vogti iš prekybos centrų.

Ikiteisminį tyrimą dėl šios prekyba žmonėmis formos atliekanti Kauno apskrities Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba jau nustatė apie 10 galimų nukentėjusiųjų.

Visi jie – jauno amžiaus vyrai iš įvairių aplink Kauną esančių miestų bei miestelių. Kai kurie šių įvykių, apimančių apie penkerių metų laikotarpį, metu buvo ką tik tapę pilnamečiais.

Visi nukentėjusieji pateko į šiuos spąstus, ieškodami per draugus bei pažįstamus darbo užsienyje.

Ir visi patikėjo pažadais, kad nuvykę į Jungtinę Karalystę, bus greitai įdarbinti. Tačiau, atsidūrę svetimoje šalyje be pragyvenimo lėšų, buvo priversti skolintis pinigų iš juos į spąstus įviliojusių asmenų. Ir galiausiai, nepajėgdami šių skolų grąžinti, buvo verčiami vogti iš vietinių prekybos centrų.

Ne vienas vogti verčiamas jaunuolis buvo sulaikytas su įkalčiais. Kai kurie dėl to buvo atsidūrę Jungtinėje Karalystėje už grotų. Kitiems vietiniai pareigūnai skyrė ne areštą, o pinigines baudas.

Apie šios organizuotos grupuotės veiklą Kauno teisėsaugininkai sužinojo iš „Caritas“ darbuotojų, į kuriuos kreipėsi vieno iš nukentėjusiųjų, kuriam pavyko grįžti į Lietuvą, artimieji.

Teismo jau suimtas šiai grupuotei priklausęs 30-metis ukmergiškis buvo sulaikytas balandžio pabaigoje savo sugyventinės namuose pakaunėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių