V.Keršis: kaltinimai dėl kiaulės galvos laužti iš piršto

Vitalijui Keršiui už prokuroro įžeidimą prašoma skirti 50 parų arešto. Teisėjos Neringos Venckienės apsaugininką Garliavos įvykių veikėją persekioja ir kiti nemalonumai — jis bus teisiamas už konfliktą per Kovo 11-osios skustagalvių eitynes Vilniuje.

Internete vilniečiui mesti kaltinimai, kad būtent jis praėjusiais metais prie Kauno sinagogos numetė kiaulės galvą, pranešė Baltijos TV Žinios.

Teismas trečiadienį apklausė liudininkus prokuroro Justo Lauciaus įžeidimo byloje. V. Keršiui baudžiamoji byla buvo iškelta po praėjusiais metais liepą įvykusio terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės teismo posėdžio. Teismas tuomet sprendė, ar pratęsti E. Kusaitės suėmimą.

Į posėdį, be E. Kusaitės artimųjų ir žinomų Lietuvos veikėjų, atvyko ir Drąsiaus Kedžio šalininkai. Salėje skambėjo įžeidimai prokurorui J. Lauciui.

Už replikas baudžiamoji byla buvo iškelta tik V. Keršiui. Anot prokuroro J. Lauciaus, V. Keršis po posėdžio, be to, grasino, kad bus „pagauta“ jo nepilnametė duktė.

Teisiamasis teismą tikina, kad prokurorui negrasino ir jo neįžeidinėjo.

Kaltintojas V. Keršiui prašo skirti 50 parų arešto. Teismas sprendimą dėl bausmės turėtų paskelbti po dviejų savaičių.

Trečiadienį V. Keršio teismo posėdyje apsilankė ir E. Kusaitė.

„Aš jo net nepažįstu — esmė tame, kad jis mane palaikė ir tuo pagrindu sukurpė bylą — tiesiog atėjau ir viskas“, – sakė E. Kusaitė

31 metų vilnietis V. Keršis netrukus turėtų būti teisiamas ir dėl išpuolio per Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimą. Po skustagalvių eitynių Vilniuje V. Keršiui iškelta administracinio teisės pažeidimo byla dėl nedidelio chuliganizmo. V. Keršis per eitynes užsipuolė prieš eitynes protestuojančius jaunuolius ir suplėšė jų plakatą su užrašu „Visuomenė be neonacių“.

Šią savaitę viešojoje erdvėje paskleista informacija, kad pernai rugpjūčio 21 dieną V. Keršis prie Kauno sinagogos numetė kiaulės galvą.

„Su šituo aš iš vis neesu susijęs, aš neesu, kaip vadinamasis tolerantiškas jaunimas vadina mane nei nacis, nei neonacis. Tokiais dalykais aš iš viso neužsiimu“, – sakė Baltijos TV V. Keršis, paklaustas, ar ką nors žino apie prie Kauno sinagogos numestą kiaulės galvą.

„Kaltinimai laužti iš piršto“, – tikina V. Keršis.

Socialiniuose tinklalapiuose skelbiama, kad prie sinagogos buvo numesta vienos geraširdės ūkininkės į Garliavą atvežta kiaulės galva. Moteris tikėjosi, kad prie Kedžių ir Venckų namų budintys Kedžio šalininkai išsivirs šaltienos, bet, užuot  virę ir skanavę, jie galvą esą aplipdė žandenomis ir numetė prie sinagogos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na va

na va  portretas
galejo tas versis savo galva numesti , nes labai jau panasus i peniuksli parsa .

agne

agne portretas
Pačio parašiusio asmens komentaras visiškai nesamoningas , tikriausiai pačio galva panaši i gero kuilio galvą..........

kls.

kls. portretas
na jau pavadinimas straipsnio tikrai neatitinka tikroves - nei jis joks 'drasiaus kelio ' aktyvistas , nei cia ko . paprasciausias benamis , sedintis patvoryje ir ubagaujantis pinigu cigaretems , buteliui , edalui ir dar advokatams apmoketi . prisidirbo bernas ,tegul srebia , pasedes gal koses biski isidrebs i ta savo durna makaule ... aktyvistas ...
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių