Kate Middleton vestuvinę suknelę atėjo pamatyti 600 tūkst. žmonių

Parodą, kurioje buvo galima pamatyti Kembridžo kunigaikštienės Kate Middleton vestuvinę suknelę, pagerino Bakingemo rūmuose esančių ekspozicijų lankomumo rekordą, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Per ekspozicijos veikimo laikotarpį ją aplankė apie 600 tūkst. žmonių. Tikslūs duomenys apie pajamas, gautas iš bilietų ir suvenyrų pardavimo, kol kas neskelbiami. Tačiau, kaip rašo laikraštis, jei prisiminsime, kad bilietas kainuoja 17,5 svaro sterlingų, tai vien tik iš bilietų Britanijos monarchų rezidencija uždirbo maždaug 10,5 mln. svarų sterlingų.

Numatoma, kad dalis gautų lėšų bus skirta karališkųjų meno kūrinių kolekcijų priežiūrai, o kita dalis, kaip to norėjo pati kunigaikštienė, bus pervestos į labdaros fondą, kurį dar prieš savo vestuves įsteigė Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė.

Ankstesnis ekspozicijos Bakingemo rūmuose lankomumo rekordas buvo pasiektas 1994 metais, kuomet parodą aplankė 420 tūkst. žmonių. Tačiau verta paminėti, kad paroda, kurioje buvo eksponuojama Kembridžo kunigaikštienės vestuvinė suknelė, veikė 16 dienų ilgiau.


Šiame straipsnyje: princas WilliamasKate Middleton

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių