Mirė architektas A. Mačiulis

  • Teksto dydis:

Eidamas 94-uosius metus mirė architektas Algimantas Mačiulis.

Apie architekto mirtį ketvirtadienį feisbuke pranešė Lietuvos architektų rūmai.

Nuo 1971 metų A. Mačiulis dėstė tuometiniame LSSR dailės institute, 1982 metais tapo Taikomosios dailės fakulteto dekanu, vėliau jam suteiktas profesoriaus vardas.

Pagal A. Mačiulio projektus pastatyti Vidaus reikalų ministerijos kultūros ir sporto rūmai Žirmūnuose, dailininkų gyvenamieji namai su dirbtuvėmis Šilo gatvėje Vilniuje, kartu su Eugenijumi Gūzu – alaus restoranas „Tauro ragas“.

2003 metais A. Mačiuliui įteiktas Lietuvos architektų sąjungos Architektūros riterio ordinas, 2021 metais – Lietuvos architektų žiedas.

Pernai architektas gavo Lietuvos valstybės apdovanojimą – ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“.

Prezidentas pareiškė užuojautą

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pareiškė užuojautą dėl architekto A. Mačiulio mirties.

Pasak šalies vadovo, A. Mačiulio profesinė veikla paliko ryškų pėdsaką Lietuvos architektūros istorijoje, jis labai prisidėjo prie jaunųjų architektų ugdymo mūsų šalyje.

„Lietuva neteko itin plataus žvilgsnio ir veiklos apimties kūrėjo, architekto, pedagogo, architektūros istoriko, kurio darbai ne tik formavo mūsų miestų – visų pirma, Druskininkų – vystymosi trajektorijas, bet ir leido visuomenei iš arčiau pažinti kitus didžiuosius šalies architektus. Algimantas Mačiulis buvo itin aktyvus akademinės visuomenės narys, retas iš architektų vystęs ir architektūros teorijos praktikas“, – užuojautoje teigia prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių