Pagrindinis Lokarno kino festivalio prizas atiteko S. Bliuvaitės filmui „Akiplėša“

  • Teksto dydis:

Pagrindinis Šveicarijoje vykstančio Lokarno kino festivalio prizas „Auksinis leopardas“ atiteko režisierės Saulės Bliuvaitės debiutiniam ilgo metro filmui „Akiplėša“, šeštadienį pranešė Kultūros ministerija.

„Džiaugiamės Lietuvos kino kūrėjų sėkme prestižiniame 77 -ajame Lokarno kino festivalyje (Locarno Film Festival): pagrindinis jo prizas – Auksinis leopardas – skirtas režisierės Saulės Bliuvaitės debiutiniam ilgo metro filmui „Akiplėša“ (prodiuserė Giedrė Burokaitė)“, – feisbuke rašė ministerija.

Šis filmas taip pat laimėjo apdovanojimą už geriausią debiutą bei du piniginius prizus, skirtus ekumeninės ir jaunimo žiuri.

Filmas „Akiplėša“ pasakoja apie dviejų į paauglystę žengiančių merginų tapatybės paieškas nykiame industriniame rajone. Šis filmas Lietuvoje pasirodys kitų metų pavasarį.

S. Bliuvaitė režisavo trumpametražį dokumentinį filmą „Limuzinas“, kurio premjera įvyko JAV kino festivalyje „New Directors / New Films“, organizuoto Niujorko Moderniojo meno muziejaus (MoMA). Varšuvos kino festivalyje „Limuzinas“ 2021 metais pripažintas geriausiu trumpametražiu dokumentiniu filmu.

Tuo metu Laurynas Bareiša festivalyje pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą už filmą „Sesės“ (prodiuseriai Klementina Remeikaitė, Matiss Kaža). Filme vaidinantiems aktoriams Gelminei Glemžaitei, Agnei Kaktaitei, Giedriui Kielai ir Pauliui Markevičiui atiteko vienas iš dviejų prizų už vaidybą.

Šis filmas – tai pasakojimas apie dvi seseris, kurios su savo šeimomis leidžia savaitgalį sodyboje, tačiau įvykus nelaimei jų gyvenimas pasikeičia ir jos yra priverstos išmokti gyventi su pasekmėmis.

Ši psichologinė drama Lietuvos kino teatruose pasirodys rugsėjo 20 dieną.

L. Bareiša prieš dvejus metus laimėjo Venecijos kino festivalio „Horizontų“ programą su debiutiniu filmu „Piligrimai“ (prodiuserė Klementina Remeikaitė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių