Utenoje už 100 tūkst. eurų bus įrengtas vandenlenčių pramogų parkas

Dauniškio ežero pakrantėje Utenoje už daugiau nei 100 tūkst. eurų bus įrengtas vandenlenčių pramogų parkas – jį atidaryti tikimasi dar šių metų pabaigoje.

Utenos savivaldybės administracijos direktorius Paulius Čyvas sako, kad bus įrengiama viena trasa su šešiomis įvairaus dydžio figūromis.

„Uteniškių jau seniai laukiamas šitos vietos įveiklinimas (...). Manau, kad tai bus paspirtis miestui, žmonės pramogų laukia“, – BNS sakė P. Čyvas.

Jo teigimu, Dauniškio ežero pakrantės sutvarkymo projektas parengtas dar prieš kelerius metus – įrengtas amfiteatras, prieplauka, pastatyta kavinė, liko įrengti vandenlenčių trasą.

Savivaldybė centriniame viešųjų pirkimų portale (cvpp.lt) paskelbė konkursą, kurio laimėtojas turės pristatyti ir sumontuoti įrangą. Paraiškų laukiama iki birželio 17 dienos.

P. Čyvo teigimu, savivaldybė iškėlė sąlygą – tiems, kas nuomosis kavinę, atiteks ir trasa, o jos operatorius savivaldybei už trasos ir kavinės naudojimą mokės nuomą.

„Vienaip ar kitaip tas ežeras turi būti įveiklintas (...). Trasą įrengsime kaip savivaldybė (...), o tas, kas laimės kavinės nuomą, turės galimybę operuoti ir trasą“, – teigė P. Čyvas.

Anot jo, šiuo metu šalia ežero esanti kavinė nenaudojama, bandyta ją nuomoti. Anksčiau planuota su investuotojo pagalba ežere įrengti sistemos ratu arba vieno lyno trasas, tačiau investuotojų rasti nepavyko. Dabar vandenlenčių trasą finansuos savivaldybė.

Jau pasirašyta sutartis su būsimos vandenlenčių trasos operatoriumi – maitinimo paslaugas teikiančia bendrove „Baronsta“.

Pasak administracijos direktoriaus, Vandenlentininkų asociacija pritarė, kad iš trijų galimų Dauniškio ežeras yra perspektyviausias. Miesto centrinėje dalyje esantis ežeras sutelks didesnį verslo susidomėjimą ir palengvins įrengimą.

Utenos gyventojams artimiausi tokie vandenlenčių parkai yra Anykščiuose, Molėtuose ir Zarasuose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių