Vasaros saulėgrįžos apeigos Stounhendže bus tiesiogiai transliuojamos internetu

Koronaviruso pandemija sužlugdė vasaros saulėgrįžos šventę Stounhendže, kuri tūkstančiams britų pagonių, druidų ir įvairių pramogautojų būna svarbus metų įvykis.

Senovinį Stounhendžo akmenų ratą prižiūrintis labdaros fondas „English Heritage“ pranešė, kad dėl viešų renginių suvaržymų, skirtų viruso plitimui stabdyti, nebus įmanoma surengti saulėgrįžos renginio. Todėl fondas „po ilgų svarstymų ir konsultacijų su partneriais policijoje bei gelbėjimo tarnybose, druidų ir pagonių bendruomenėse“ nusprendė atšaukti susibūrimą.

„English Heritage“ nurodo, kad internetu tiesiogiai transliuos birželio 21-osios saulėtekį.

Paprastai stebėti Saulės patekėjimo per vasaros saulėgrįžą prie šio neolito paminklo Anglijos pietvakariuose susirenka tūkstančiai žmonių.

Į pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Stounhendžas, kaip manoma, yra 4,5 tūkst. metų senumo. Teigiama, kad tai galėjo būti astronominė stebykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
STOUNHENDŽAS - DRUIDAI - NUO LIETUVIŠKO - DRAUSTI! NETENKA ABEJOTI, kad DRUIDUS - BALTŲ ŽYNIUS - PAGIMDĖ LIETUVIŲ PROTĖVIAI! Taip pat TIKĖTINA ir tai, KAD STOUNHENDŽAS buvo PASTATYTAS ne VĖLIAU kaip prieš 20 000 metų! VIENOK AIŠKU YRA TAI, KAD TAI GALĖJO PADARYTI TIKTAI ir TIKTAI BALTŲ- LIETUVIŲ ŠVENTIKAI - DRUIDAI, KURIE GAMTOJE VYKUSIUS PROCESUS NUOLAT STEBĖJO JAU PRIEŠ 90 000 metų!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių