Gyvenimo dramas A. Užkalniui padėjo išgyventi naujas draugas: man jo reikėjo ne mažiau nei jam manęs

  • Teksto dydis:

Rašytojo Andriaus Užkalnio metai prasidėjo didele netektimi – teko atsisveikinti su mylima augintine Arizona. Supratęs, kad nenori gyventi vienas, vyras priglaudė praeityje sunkias traumas išgyvenusį šunį iš prieglaudos. Anot A. Užkalnio, atsiradęs naujas geriausias draugas jam padėjo tada, kai labiausiai reikėjo.

A. Užkalnio augintinė į vaivorykštės šalį iškeliavo iškart po Naujųjų. Visą gyvenimą kovojusi su inkstų ligomis, ji paneigė gydytojų prognozes.

„Jai prognozavo du mėnesius gyvenimo, bet išgyveno penkerius metus, nes buvo gydoma, prižiūrima ir tinkamai maitinama“, – pasakojo A. Užkalnis.

Atsisveikinęs su Arizona, rašytojas greitai suprato, kad nenori būti be augintinio. Jis kreipėsi į prieglaudą ir priglaudė šunį, kuris greitai tapo geriausiu draugu.

„Pagalvojau, kad nenoriu gyventi vienas. Pamaniau, kad paimsiu šuniuką iš pirmos pasitaikiusios prieglaudos, kurios įrašą pamatysiu savo instagrame. Užmigau, kitą rytą atsikėliau, pasiėmiau telefoną ir ten buvo „Linksmosios pėdutės“ iš Klaipėdos“, – pasakojo A. Užkalnis. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Jis susisiekė su prieglauda ir paprašė augintinio, kuriam pagalbos reikia labiausiai.

„Parašiau jiems, kad duotų patį problematiškiausią šunį, kuriam reiktų daugiausiai pagalbos, kuris galės išnaudoti mano turimus resursus. Aš šuniukui galiu skirti pakankamai“, – prisiminė A. Užkalnis.

Prieglaudoje vyrui pasiūlė Rojų – penkerius metus prie grandinės ir trejus metus reabilitacijoje praleidusį šunį. Anot pašnekovo, praeities traumų padarinius Rojus, šeimininko vadinamas Rojumi Salvatore, jaučia iki dabar.

„Po penkerių metų ant grandinės jis buvo išprotėjęs šuo“, – sakė A. Užkalnis.

Rojus Salvatore bijo dviratininkų, pravažiuojančių automobilių ir tam tikrų erdvių, pavyzdžiui, aukščio ir grotelių.

Dabar Rojui Salvatore – aštuoneri. Kartu su Andriumi jiedu daug vaikšto. Juodas, sunkų gyvenimą patyręs šunelis turi tai, apie ką pririštas prie grandinės net nesvajojo. Anot rašytojo, netikėtomis dovanomis jį apdovanojo ir gyvenime atsiradęs Rojus Salvatore.

„Aš buvau pakankamai sunkioje emocinėje duobėje. Tikriausiai man jo reikėjo ne mažiau nei jam manęs. Suteikiau jam namus, o jis man suteikė labai daug emocinės pusiausvyros. Jis man labai labai svarbus“, – apie augintinį kalbėjo A. Užkalnis.

Patarimai gyvūnų augintojams iš profesionalų ir šeimininkų – laidoje „Gyvūnų pasaulis“ tik per LNK.LT ir LNK eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimė

Laimė portretas
Žmogus padarė kilnų darbą ir tuo pačiu padėjo sau. Šaunuolis.

Kk

Kk portretas
Kiek apie ta kaušą galimą rašyti DELFI rašo triskart per savaitę dabar jau čia atsirado, žmonės apsikineja ir tipo kilnus

A

A portretas
Dabar Užkalnis ji sues
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių