A. Baldwinui ir „Rasto“ ginklininkei bus pateikti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo

JAV aktoriui Alecui Baldwinui (Alekui Boldvinui) bus pateikti kaltinimai dėl netyčinio operatorės nužudymo mažo biudžeto vesterno „Rastas“ (Rust) filmavimo aikštelėje, ketvirtadienį pranešė prokurorė.

2021 metų spalį per filmo repeticijas A. Baldwinas laikė revolverį „Colt“ ir šis iššovė. Išlėkusi kulka pražudė 42 metų operatorę Halyną Hutchins (Halyną Hačins) ir sužeidė režisierių Joelį Souzą (Džoelį Sozą).

Naujosios Meksikos pirmosios teisminės apygardos prokurorė Mary Carmack-Altwies (Meri Karmak-Altvis) pranešė, kad už ginklą atsakinga filmo ginklininkė Hannah Gutierrez Reed (Hana Gutjeres Rid) taip pat bus apkaltinta tuo pačiu nusikaltimu.

Jei jie bus pripažinti kaltais, abiem gresia iki pusantrų metų kalėjimo ir 5 000 dolerių (apie 4 623 eurų) bauda, tačiau dėl šaunamojo ginklo panaudojimo bausmė gali pailgėti iki penkerių metų.

„Išsamiai išnagrinėjusi įrodymus ir Naujosios Meksikos valstijos įstatymus, nusprendžiau, kad pakanka įrodymų pateikti Alecui Baldwinui ir kitiems „Rasto“ filmavimo grupės nariams baudžiamuosius kaltinimus“, – sakė M. Carmack-Altwies.

„Mano tarnybos metu niekas nėra aukščiau įstatymo ir kiekvienas nusipelno teisingumo“, – pridūrė ji. 

64 metų A. Baldwinas ne kartą sakė, jog filmavimo aikštelės darbuotojai jį patikino, kad ginklas neužtaisytas.

Buvusi serialo „Roko 30“ (30 Rock) žvaigždė anksčiau taip pat tvirtino, kad nespaudė gaiduko, bet FTB šaunamųjų ginklų ekspertai teigė, kad tai neįmanoma.

A. Baldwino advokatas Luke'as Nikasas (Liukas Nikasas) pažadėjo pasiekti, kad kaltinimas – „siaubinga teisingumo klaida“ – būtų panaikintas.

„Ponas Baldwinas neturėjo jokio pagrindo manyti, kad revolveryje – ar kur nors filmavimo aikštelėje – yra kovinė kulka“, – sakė jis.

„Jis pasikliovė specialistais, su kuriais dirbo ir kurie jį patikino, kad ginkle nėra kovinių šovinių. Mes kovosime su šiais kaltinimais ir laimėsime“, – pridūrė jis. 

H. Gutierrez Reed advokatai teigė esantys įsitikinę, kad jaunoji ginklininkė bus išteisinta.

„Hannah visada labai jaudinosi ir liūdėjo dėl šios tragiškos nelaimės. Tačiau ji neįvykdė netyčinės žmogžudystės“, – sakoma Jasono Bowleso (Džeisono Boulso) ir Toddo Bulliono (Todo Bulajono) išplatintame pareiškime.

„Šie kaltinimai yra labai ydingo tyrimo ir netikslaus visų faktų supratimo rezultatas“, – priduriama pareiškime.

Kovinės kulkos filmavimo aikštelėje

Režisieriaus padėjėjas Davidas Hallsas (Deividas Holsas), kuris padavė A. Baldwinui ginklą ir pasakė, kad jis „šaltas“ – kitaip tariant, saugus – sutiko pripažinti savo kaltę dėl neatsargaus mirtino ginklo panaudojimo.

Pareiškime teigiama, kad jis bus nuteistas lygtine bausme ir kad jam bus paskirtas pusės metų bandomasis laikotarpis.

A. Baldwinui, vienam iš filmo prodiuserių, ir H. Gutierrez Reed pateikti du kaltinimai dėl netyčinio nužudymo, susiję su skirtingo laipsnio neatsargumu. 

Prisiekusieji gali pripažinti juos kaltais dėl abiejų nusikaltimų, tačiau jie bus nuteisti tik dėl vieno iš jų.

Už abu kaltinimus numatyta maksimali pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau už vieną iš jų – netyčinę žmogžudystę, atliekant teisėtą veiksmą – numatyta papildoma privaloma bausmė, nes mirtį sukėlė šaunamasis ginklas.

Tokiu būdu bausmė gali būti įkalinimas iki penkerių metų.

„Jei kuris nors iš šių trijų žmonių – Alecas Baldwinas, Hannah Gutierrez Reed ar Davidas Hallsas – būtų atlikęs savo darbą, Halyna Hutchins šiandien būtų gyva. Labai paprasta“, – sakė apygardos prokuroro paskirta specialioji prokurorė Andrea Reeb (Andrėja Rib). 

„Įrodymai aiškiai rodo, kad filmo „Rastas“ filmavimo aikštelėje buvo nusikalstamai nepaisoma saugumo. Naujojoje Meksikoje nėra vietos filmavimo aikštelėms, kuriose nerimtai žiūrima į mūsų valstijos įsipareigojimą užtikrinti ginklų ir visuomenės saugumą“, – sakė ji. 

Nelaimingas atsitikimas sukėlė šoką Holivude ir pakurstė raginimus visiškai uždrausti tikrus ginklus filmavimo aikštelėse.

Kino pramonės ekspertai teigė, kad jau galioja griežtos saugos taisyklės, bet jų nebuvo paisoma.

Praėjusiais metais A. Baldwinas pasiekė neatskleidžiamą susitarimą su H. Hutchins šeima.

Tuo metu taip pat buvo paskelbta, kad mažo biudžeto filmo gamyba bus atnaujinta šiais metais.

Našlys Matthew Hutchinsas (Metjus Hačinsas), kuris taps vykdomuoju prodiuseriu, sakė, kad į filmavimo aikštelę sugrįš „visi pagrindiniai veikėjai“.

J. Souza teigė, jog savo tolesniu darbu kuriant filmą sieks „pagerbti Halynos palikimą, kad ji būtų galėjusi didžiuotis“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artistai

Artistai portretas
Kaip visada visas nori pasiguldyti o sita ne tai ir ...... ?

Bugnas

Bugnas portretas
Parodo ,ar jis tuscias,kas draude "artistui" ta padaryti ?

?

? portretas
Ar ' netycinis',gal kaikas norejo atsikratyti ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių