E. Jakštytė džiaugiasi savo papilnėjusiomis formomis: mano tikslas yra mano savijauta

  • Teksto dydis:

Meilė sau pasireiškia rūpinimusi savimi – nevenkite sporto ir sveikesnio maisto pasirinkimo, mylėkite save, draugaukite su savimi, – taip teigia žinoma atlikėja. 10 kg priaugusi Eglė Jakštytė atkerta kritikams ir džiaugiasi savo papilnėjusiomis formomis. LNK „Labas vakaras, Lietuva“ laidoje žurnalistės Elenos pokalbis su ja.

– Labas, Egle. Iš karto eisiu prie esmės. Kiek šiuo metu sveri?

– Kaip sako, nemandagu klausti moters svorio, bet aš šiuo metu sveriu 68 kg. Kaip tik neseniai savo socialiniuose tinkluose pasidalijau.

– Tai šiek tiek jau numetei svorio?

– Kaip pasakyti, tie 2 kg patys nukrito. Nieko nereikėjo daryti. Manau, čia buvo ne riebalinis sluoksnis, o tiesiog skysčiai, susikaupę dėl nelabai teisingo gyvenimo būdo, jie tiesiog išnyksta.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Paklausiu atvirai, ar tu paleidai vadeles, ar kas nutiko, kad įvyko šie kūno pokyčiai?

– Man šie metai yra iššūkis. Apskritai visi metai, atrodo, nesibaigiantis iššūkis. Ir psichologiškai buvo nelengvi metai, tai atsiliepia ir mano priaugtais kilogramais. Aš, atrodo, nieko nenorėjau, tik valgyti.

– Esi emocinė valgytoja?

– Taip, aš turiu emocinio valgymo sutrikimą. Nėra jis kritinės būklės, bet kai yra sunku, tada norisi užvalgyti tas emocijas.

– Ar tu pati pastebėjai, kad kažkas pasikeitė, ar kas nors pasakė?

– Labai įdomus dalykas. [...] Aš nesisvėriau, bet tiesiog padėjau jausti fiziškai – kai atsisėdi, pradedi jausti kažkokius keistus dalykus (juokiasi). Tai, sakau, reikia pasisverti. Kaip tik buvau pas mamą, pavalgiusi skanius pietus, pasisveriu ir žiūriu – 70 kg. Supratau, kad tai man yra riba. Tiesiog fiziškai pradėjau keistai blogai jaustis.

– Tačiau tu anksčiau nesilaikydavai dietų? Koks yra tavo santykis su mityba?

– Jeigu man reikėdavo, tarkime, videoklipas, laida ar kažkas, tai, tarkime, po 18 val. nevalgydavau, kad vakarais neprisivalgyčiau, elementariai kažkiek tas svoris susireguliuoja. Tačiau neslėpsiu, man jau yra virš 30 metų, metabolizmas, viskas keičiasi. [...] Visada valgydavau, ką norėdavau, ir svoris ne taip augdavo. Dabar jau viskas kitaip (juokiasi).

– Bet tu su tais 10 kg visai puikiai draugavai, jie tau netrukdė, tu kaip tik juos priėmei labai pozityviai, pamilai save tokią, kokia buvai.

– Kokia esu (juokiasi). Tikrai pamilau, ir tas svoris man labai labai patinka, man patinka mano vidinis pokytis. Aš kitaip į save pradėjau žiūrėti. Aš nežiūriu į save kaip į paviršių, aš žiūriu į savo vidinį pasaulį, kaip aš jaučiuosi, ką aš sau leidau per tą laiką, per visą vasarą. Aš tikrai nepuoliau sportuoti, laikytis kažkokių dietų. Ėjau į paplūdimį. Tiesiog jaučiausi puikiai. Nežinau, nuo ko tai priklauso.

– Tačiau tu net savo draugų klausei, ar jie pastebėjo, kad priaugai kilogramų?

– Taip. Aš paklausiau ir savo aplinkos, savo šeimos. Mano mama ganėtinai kritiška, ji sako: „Taip, Eglute, jau priaugai svorio.“ Paklausiau ir savo socialinėje erdvėje – pasidalijau vaizdo įrašu iš koncerto, kur aš apsirengusi tokį gana aptemptą kostiumą ir paleidau balsavimą. Žmonės labai įsitraukė į tą balsavimą ir tikrai daug kas ir rašė: Egle, atrodai labai gerai, nieko nekeisk, bet buvo ir tokių žmonių, kurie išreiškė poziciją: taip, tikrai priaugai svorio ir tai akivaizdžiai matosi.

– Ką žmonės tau rašė socialiniuose tinkluose?

– Šiaip 90 proc. pozityvios žinutės. Yra ir tokių, sakyčiau, konkrečių vyrų žinučių. Neseniai sulaukiau žinutės iš vyro: „Egle, tikrai matosi, kad jau priaugai svorio.“ Atrodo, gal turėčiau sureaguoti į tai, bet, nežinau... O moterys mane palaiko.

– Tavo citata: „Aš niekada nenorėjau būti superliekna, man patinka“, bet šiuo metu tu vis tiek laikaisi tam tikrų ribojimų...

– Aš su savimi susitariau – vasarą leidau sau viską daryti, kaip norėjau, kaip jaučiausi ir tiesiog pasakiau sau: norėčiau grįžti į sportą. [...] Susitariau su savimi, kad eisiu į sporto klubą, kad geriau jausčiausi.

– Tai tikslas nėra numesti daugiau svorio?

Geriau su savimi draugauti, bendrauti, mylėti save.

– Ne, dabar mano tikslas yra mano savijauta. Dabar porą dienų sportavau, faktas, man labai skauda visus raumenis, bet tai praeis ir paskui po sporto tikrai daug geriau jausiuosi.

– Tai kokia būtų tavo žinutė jaunoms merginoms? Nes sakai: pamilau save tokią, bet dabar vis tiek laikaisi režimo. Tai ką dabar tau svarbiausia pasakyti?

– Svarbiausia jaustis gerai savo kūne. Kai svėriau 70 kg, pajutau, kad tai yra mano riba, kai aš jau jaučiuosi blogai ir jau kažką pradėsiu daryti. Susidėliojau mintis, kad nuo rudens eisiu į sporto klubą, (pažadėjau) būti ištikimai savo idėjoms, nelaužyti savo pažadų, su savimi draugauti ir nebandyti būti auka, nes dažniausiai įsijungia auka: ai, nenoriu, tingiu, geriau pavalgysiu. Geriau su savimi draugauti, bendrauti, mylėti save. Atėjo ruduo, įveskime į savo rutiną, dienotvarkę, į savo gyvenimą aktyvų laisvalaikį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių