E. Sheerano komanda pasirinko: koncertus Kaune apšildys „The Roop“

Iki Edo Sheerano pasirodymų Kaune likus mažiau nei 2 savaitėms paaiškėjo, kam patikėta pradėti vienus laukiamiausių 2024-ųjų metų koncertų Lietuvoje. Oficialiai patvirtinta, jog rugpjūčio 3-4 d. S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyksiančius pasaulinės pop muzikos superžvaigždės koncertus pradės lietuvių grupė „The Roop“. Į populiarumo rekordus mušančio ir įspūdingu 360 laipsnių šou išsiskiriančio Edo Sheerano turo „+ – = ÷ x Tour” („The Mathematics Tour”) koncertus Kaune susirinkę žiūrovai taip pat turės progą išvysti ir britų dainininko Calumo Scotto pasirodymą.

„The Roop“ pristatinėti nereikia – visi puikiai pamena jų fantastišką pasirodymą „Eurovizijos“ konkurse, laimėjimus M.A.M.A. apdovanojimuose ir kylantį tarptautinį pripažinimą.

„Didelė garbė dalintis scena su Edu Sheeranu ir apšildyti jo du stadioninius koncertus Kaune. Edo karjerą stebime jau nuo labai seniai ir jaučiame didelę pagarbą jo kūrybingumui, pasiekimams ir tam šiltam žmogiškam bendravimui. Įdomu tai, kad kažkada mes nusifotografavome su jo kartonine iškarpa ir aš sau pagalvojau, kad ateis laikas, kai susimatysime gyvai. Ir labai gali būti, kad ši mintis virs realybe. Esame labai arti to“, – sakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Grupė „The Roop“. A. Solomino nuotr.

Pasak grupės „The Roop“ narių, į koncertus S. Dariaus ir S. Girėno stadione susirinkę žiūrovai bus nustebinti: „Ruošiame pasirodymo programą ir, kad būtų dar įdomiau, nusprendėme į ją įtraukti dvi visiškai naujas dainas, kurių nėra jokiose muzikos platformose. Norime šį mūsų apšildantį koncertą padaryti unikaliu“.

Romantiškos Calumo Scotto dainos lietuviams taip pat turėtų būti pažįstamos – tokiais hitais kaip „You Are The Reason“ ir „Dancing On My Own“ išgarsėjęs britų dainininkas bei dainų autorius jau yra koncertavęs Lietuvoje. Nuo vaikystės domėjęsis muzika bei dainavimu, kelių muzikos grupių nariu buvęs vaikinas tikrosios šlovės sulaukė sudalyvavęs TV šou „Britain‘s Got Talent“. Nors talentų konkurso C. Scottas ir nelaimėjo, tačiau savo atlikta Robyn kūrinio „Dancing On My Own“ versija pribloškė ne tik šou teisėją Simoną Cowellą, kuris auksinio mygtuko paspaudimu išsiuntė dainininką tiesiai į pusfinalį.

Po konkurso kaip singlas išleista C. Scotto „Dancing On My Own“ versija užkopė į antrąją JK singlų topo vietą ir tapo geriausiai parduodamu Didžiosios Britanijos 2016-ųjų vasaros singlu.

Vėliau sekė miijonus širdžių visame pasaulyje pavergusi daina „You Are the Reason“, kurios vaizdo klipas, nufilmuotas Kyjive, „YouTube“ platformoje peržiūrėtas daugiau nei 1 milijardą kartų, debiutinis Calumo Scotto albumas „Only Human“ (2018 m.) ir EP albumas „Only Acoustic“, kuriame skambėjo akustinės debiutinio albumo dainų versijos.

2021-aisiais C. Scottas kartu su belgų prodiuseriu ir muzikos kūrėju Lost Frequencies įrašė dainą „Where Are You Now“, tapusią vienu didžiausiu tų metų hitu. 2022-aisiais pasirodė antrasis studijinis Calumo Scotto albumas „Bridges“, kupinas meilės, intymumo, dvasingumo ir rūpinimosi tais, kurie šalia, temų. Pasak dainininko ir dainų autoriaus: „Aš galiu kurti muziką tik išliedamas visą savo širdį“.

Pasaulinė mega žvaigždė Edas Sheeranas į Baltijos šalis po 5-erių metų pertraukos grįžta su neabejotinai įspūdingiausiu savo šou „+ – = ÷ x Tour” („The Mathematics Tour”). Žiūrovų lauks ypatinga apvali besisukanti scena, suteikianti progą visiems fanams išvysti atlikėją „akis į akį“, didžiulis 360 laipsnių ir 6 dvipusiai gitaros plektro formos ekranai. Įspūdį sustiprins ir pirotechnikos bei kiti efektai. 

„Matematikos turo“ idėja paprasta: parodyti tai, ką Edas Sheeranas sukūrė per pastaruosius 12-13 metų. Koncerte Kaune dainininko gerbėjai išgirs tokius geriausius jo sėkmingos muzikinės karjeros metu sukurtus hitus kaip: „Shivers“, „The A Team“, „Castle on the Hill“, „Thinking Out Loud“, „Photograph“, „Perfect“, „Shape of You“, „Bad Habits“, „Sing“, „You Need Me“, „I Don't Need You“, „Eyes Closed“ ir kt.

Nekyla abejonių, kad E. Sheeranas – vienas sėkmingiausių visų laikų dainininkų ir dainų kūrėjų pasaulyje. E. Sheerano, žiniasklaidoje dažnai vadinamo „Britų muzikos ikona“, indėlis į pasaulinę pop muziką – itin svarus: 7 studijiniai ir 17 EP albumų, 65 singlai, 150 milijonų parduotų įrašų – nenuostabu, jog jis yra vienas komerciškai sėkmingiausių muzikantų istorijoje. E. Sheerano apdovanojimų ir laimėjimų sąraše – gausybė įrašų: jis net 185 kartus laimėjo Grammy, Brit, BBC, MTV, Ivor Novello, AMA ir kt. apdovanojimus, o nominuotas buvo net 467 kartus.

Daugiau informacijos: www.EdSheeranKaunas.com; www.edsheeran.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių