G. Maxwell už lytinius nusikaltimus skirtas 20 metų laisvės atėmimas

Britei Ghislaine Maxwell (Gislen Maksvel) antradienį skirta 20 metų įkalinimo bausmė už pagalbą savo buvusiam partneriui, nešlovę užsitraukusiam velioniui finansininkui Jeffrey Epsteinui (Džefriui Epsteinui), lytiškai išnaudoti mergaites.

Paskirta bausmė žymi Oksfordo universitete išsilavinimą įgijusios velionio britų žiniasklaidos magnato Roberto Maxwello (Roberto Maksvelo) dukters, augusios turte ir draugavusios su karališkaisiais asmenimis bei JAV eksprezidentais, nuopuolį.

G. Maxwell išoriškai nesureagavo teisėjai Alison Nathan (Alison Natan) paskyrus bausmę sausakimšame Manhatano federaliniame teisme.

Bausmė yra daug švelnesnė, nei siekė kaltintojai, bet vis tiek reiškia, kad 60-metė G. Maxwell tikriausiai didžiąją likusią savo gyvenimo dalį praleis už grotų.

A. Nathan G. Maxwell nusikaltimus pavadino „bjauriais ir grobuoniškais“, skirdama JAV lygtinai nuteistųjų priežiūros įstaigos rekomenduotą bausmę ir atmesdama G. Maxwell pareiškimus, jog ji yra persekiojama tik todėl, kad J. Epsteinas išvengė teismo nusižudęs kalėjime.

„Svarbu pabrėžti, kad nors Epsteinas buvo centrinė šios nusikalstamos schemos (figūra – red. past.), p. Maxwell nėra baudžiama vietoje Epsteino ar kaip Epsteino atstovė“, – sakė teisėja.

Praėjusių metų pabaigoje G. Maxwell po mėnesį trukusio teismo proceso buvo pripažinta kalta dėl penkių iš šešių jai pareikštų kaltinimų, įskaitant rimčiausią kaltinimą dėl prekybos nepilnamečiais seksualinio išnaudojimo tikslais.

Kaltinimai G. Maxwell yra susiję su įvykiais nuo 1994-ųjų iki 2004-ųjų.

Kaltintojams pavyko įrodyti, kad G. Maxwell buvo labai svarbi J. Epsteino schemai vilioti jaunas mergaites atlikti jam masažus, kurių metu jis jas lytiškai išnaudodavo.

Dvi J. Epsteino aukos, vadinamos „Jane“ („Džein“) ir „Carolyn“ („Kerolain“), liudijo, kad buvo 14-os, kai G. Maxwell pradėjo jas vilioti.

Antradienį padarytame pareiškime teismui G. Maxwell išreiškė užuojautą aukoms ir sakė atsiprašanti „dėl patirto skausmo“, bet kaltino J. Epsteiną.

„Manau, kad J. Epsteinas buvo manipuliuojantis, suktas ir kontroliuojantis vyras“, suskirstęs savo gyvenimą į visiškai atskiras dalis ir „kvailinęs visus jo orbitoje“ buvusius žmones“, – sakė G. Maxwell.

Kaltintojai siekė 30–55 metų įkalinimo bausmės G. Maxwell ir sakė, kad ji buvo „suaugęs žmogus, priimdavęs savo sprendimus“.

Federalinio prokuroro Niujorko Pietų apygardai Damiano Williamso (Deimieno Viljamso) pareiškime sakoma, kad 20 metų įkalinimas „pasiunčia įtaigią žinią, kad niekas nėra aukščiau įstatymo ir kad niekad ne per vėlu teisingumui“.

„Šiandienos nuosprendžiu G. Maxwell priverčiama atsakyti už bjaurių nusikaltimų prieš vaikus vykdymą“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Satanistai

Satanistai portretas
bujoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių