- Pranešimas spaudai
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Artėjant gražiausiai pavasario šventei, eksperimentinėje kulinarijos laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ – duoklė Velykų karaliui kiaušiniui. Laidos vedėjas Giedrius Savickas į savo virtuvę šįkart pasikvietė seną bičiulį, aktorių Audrių Bružą. Kartu vyrai ragavo virtus kiaušinius, pagamintus pagal įvairių tautų tradicijas. Be kiaušinių receptų, G. Savickas atskleidė ir receptą laimei ir sėkmei. Anot jo, jam reikės tik keturių paprastučių ingredientų.
„Kai man pasakė, kad filmuosime laidą apie kiaušinius, iškart pagalvojau apie tave. Jei kiaušiniai – tai Audrius Bružas“, – pristatydamas bičiulį juokavo G. Savickas.
Laidai G. Savickas ruošėsi įtemptai – domėjosi, kaip virtus kiaušinius valgo svečiose šalyse gyvenantys žmonės.
„Lietuvoje įprasta valgyti su druska, pipirais, juoda duona, balta duona, su sviestuku ir majonezu. Azijos šalyse valgoma su soja, Meksikoje – su salsa, Tailande kiaušiniai būna su čili ar kokiu aštresniu padažu, dar kitur valgoma su krienais“, – pasakojo laidos vedėjas.
Įvairius receptus jis išbandė kartu su A. Bružu. Giedrius kiaušinius virė kietai, o jo kolega – skystai. Besišnekučiuodami seni bičiuliai pasakojo istorijas iš vaikystės. A. Bružas stebino draugą, nes vaikystėje neturėjo problemų dėl nemėgstamo maisto – tėvai leisdavo valgyti ką nori ir kiek nori.
„Aš gyvenau ketvirtame aukšte – esu tiek sriubos išpylęs pro langą, kad ten ir bulvės ir morkos suderėjo“, – savo patirtimi dalijosi G. Savickas.
u. Bagdonavičiaus / LNK nuotr.
Ruošdamas įvairiose pasaulio vietose mėgstamus kiaušinių receptus, A. Bružas papasakojo apie prieš kelis dešimtmečius vykusią kelionę į Austriją, kuri ypač įsiminė dėl kuriozo prie šventinio stalo.
„Buvau išvažiavęs į Austriją su katalikiška programa. Buvo Naujieji metai ir įvyko nelabai katalikiškas vakarėlis, kitą dieną kankino apsinuodijimas. Su bičiuliu ėjome pas vyresnio amžiaus austrų šeimą. Jie buvo nukloję stalą įvairiais patiekalais, bet nekalbėjo angliškai, o mes nemokėjome vokiškai. Mano draugas buvo gyvybingas, o aš tik pavalgau ir iškart – į tualetą, kol kiti aristokratiškai sėdėjo prie stalo“, – juokėsi A. Bružas.
Besidalinant šmaikščiomis istorijomis ir ragaujant virtus kiaušinius, paaiškėjo universalus sėkmės receptas. . Savickas išdavė, kad jam reikia keturių paprastų ingredientų.
„Pasiimkite bloknotus ir užsirašykite: A. Bružas, kiaušiniai, druska ir vanduo – tai viskas, ko reikia jūsų šeimai, laimei ir tikslams pasiekti“, – sakė vedėjas.
Du seni draugai ir savi bei egzotiški kiaušinių receptai – naujausioje LNK.LT laidoje „Valgoma ar nevalgoma“.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore15
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...
-
Naujas muzikinis projektas „Dovanota“ pristato pirmąjį savo kūrinį „Viena daina“1
„Dovanota“ – naujas projektas, įkvėptas sintezatorių skambesių bei šokių muzikos ir disco energijos. Jį įkūrė du Lietuvos naktinio gyvenimo scenos entuziastai: Ramūnas Tamošauskas (UraganiuS) ir Žilvinas Juodis (DJ Bl...