J. Kleino pašalinimo iš „Eurovizijos“ skandalas netyla – Nyderlandai gali nustoti dalyvauti konkurse

  • Teksto dydis:

Šių metų „Eurovizijos“ dalyvis iš Nyderlandų Joostas Kleinas buvo diskvalifikuotas iš konkurso Malmėje už netinkamą elgesį, įtariama, kad smurtavo prieš moterį ir grasino. Nyderlandų radijo ir televizijos transliuotojas „Avrotros“ perspėjo, kad po šio įvykio gali nustoti dalyvauti „Eurovizijoje“, rašoma užsienio portale „Sky News“.

„Avrotros“ paragino spręsti „struktūrines problemas“ konkurse, kitaip – gali jame nedalyvauti, kol nebus atlikti patobulinimai.

„Eurovizijos“ organizatoriai dabar tiria incidentą, kai pirmą kartą buvo diskvalifikuotas dalyvis, patekęs į didįjį finalą.

Savo pareiškime „Avrotros“ sakė: „Eurovizijos dainų konkursas buvo sukurtas siekiant sujungti šalis ir tautas per muziką ir skatinti abipusę brolystę. Tai turėtų būti atspirties taškas organizatoriams ir visoms dalyvaujančioms šalims“.

„Kol „Avrotros“ nebus įsitikinęs, kad „Eurovizijoje“ svarbiausi – atlikėjai ir jų muzikinė žinutė, tol svarstysime apie dalyvavimą dainų konkurse“, – teigė Nyderlandų radijo ir televizijos transliuotojas „Avrotros“.

„Avrotros“ sakė, kad „bendradarbiaus“ su Europos transliuotojų sąjunga, tačiau mano, „kad būtų išspręstos struktūrinės problemos, reikalingas platesnis, nuodugnesnis ir tikrai nepriklausomas tyrimas“.

Pabrėžė, kad susirūpinimą kelia ne tik incidentas Malmėje, bet ir platesni klausimai, įskaitant valdymą, konkurso taisykles ir apeliacijų procesą bei padidėjusį spaudimą menininkams ir delegacijoms.

Šių metų renginį taip pat temdė protestai dėl Izraelio dalyvavimo konkurse vykstant karui Gazoje.

Visą savaitę vyko palestiniečiams palankūs protestai, kurių metu maždaug 12 tūkst. žmonių, įskaitant švedų klimato aktyvistę Gretą Thunberg, išėjo į Malmės gatves reikalauti, kad Izraelis būtų atskirtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių