Konditerijos virtuozė D. Valentienė iškovojo aukso medalį

Liuksemburge konditerijos virtuozė Dovilė Valentienė Lietuvai iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje meninė šokoladinė skulptūra („Pastry Artistic-Chocolate showpiece“) viename prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“, Expogast | Villeroy & Boch Culinary World Cup. 

Lapkričio 26–29 d. rungtyje „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“ varžėsi apie 50 virtuozų iš viso pasaulio. Dalyviai į „Luxexpo“ parodų rūmus turėjo atvykti 5 val. ryto ir iki 7 val. užbaigti šokoladinę meninę ekspoziciją bei paruošti tarptautinių teisėjų verdiktui. Vertinamas profesionalumas, tikslumas: 50 taškų skiriama techniniams įgūdžiams ir sudėtingumui, 30 taškų – dizainui ir kompozicijai, 20 taškų – kūrybiškumui ir originalumui. Dovilės Valentienės meninė šokoladinė skulptūra „Circle of time“ pareikalavo mėnesio įdirbio, idėjų ieškojimo, kantrybės, kūrybiškumo, begalinio preciziškumo, kruopštumo, techninių įgūdžių. Meninei šokolado skulptūrai sukurti prireikė 12 kg šokolado,  taip pat skrupulingai apgalvoto skulptūros transportavimo. Talentingos konditerijos meistrės karjeroje tai jau antras aukso medalis, pirmąjį iškovojo pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“, Štutgarte.

Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2022“ lietuviai varžėsi individualiose rungtyse „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“. Lapkričio 29 d. meninę šokoladinę skulptūrą pristatė konditerijos meistras Evaldas Juška. Šokoladinių skulptūrų kūrėjams asistuoja šefai Darius Dabrovolskas ir Jaroslav Orševski.

Kas ketverius metus vykstančiame viename prestižiškiausių ir naujausias gastronomijos madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“ dalyvauja virtuvės profesionalai iš daugiau nei 45 pasaulio šalių: čia vyksta 80 įvairių komandinių rungčių, apie 700 virtuvės meistrų varžosi individualiose rungtyse, teisėjauja 40 tarptautinių teisėjų, konkursai sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų, parodoje apsilanko apie 30 000 šios srities gerbėjų.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“ atstovauja Lietuvai jau ketvirtąjį kartą, skaičiuodama Lietuvos virtuvės šefų pasiekimus:

– 2018 m. Nacionalinių komandų rungtyje – bronzos medaliai; individualioje rungtyje – aukso medalis; - 2014 m. Nacionalinių komandų rungtyje ART stalas – bronzos medaliai, karštoji virtuvė – sidabro medaliai; individualiose rungtyse – aukso, du sidabro ir bronzos medaliai;

– 2010 m. Regioninėje rungtyje – sidabro medaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dei

Dei portretas
Super, šaunuolė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių