Kovoje su fonogramomis – „Gyva idėja“

LNK muzikiniame šou kelio į žvaigždes ieškojusi Donata Virbilaitė scenos aukštumų nepasiekė, bet tuo, kas ten vyksta, rūpinasi. Todėl subūrė bendraminčius į gyvos muzikos projektą "Gyva idėja".

Oficialios jo krikštynos vyks rytoj sostinės klube "L'Amour". Projekto idėja gimė atsitiktinai – kaip Donatos 22-ojo gimtadienio vakarėlio scenarijus. "Trumpai sakant, geras vakarėlis virto gera "Gyva idėja", – sakė mergina.

Klube "L'Amour" praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio ritmu siaus net 40 atlikėjų ir muzikantų. Programos "Gyva idėja" welcome's to the 60's" "vinis" – Mios pasirodymas su Klaipėdos jaunimo džiazo studija "Junior city Jazz" – bus atliekamas populiarus gospelo kūrinys.

Ruslanas Kirilkinas žada sudainuoti legendinio Franko Sinatros dainą. Populiariausius XX a. 7-ojo dešimtmečio kūrinius taip pat atliks grupė "Rondo", dainininkas Soliaris, neseniai "Dainų dainos" konkurse prisistatęs duetas – Onsa ir Asta Pilypaitė. Atlikėja Eva žada iš kojų verčiantį tercetą – ji pasirodys su kitomis dviem žinomomis dainininkėmis, kurių vardus organizatoriai slepia. Klubinės kultūros įneš grupė "South eXpress", o roko – grupė "Age".

"Pradėjau daryti tai, ką norėjau pati gauti ir nesulaukiau. Savo muzikinės veiklos tikrai neapleidžiu, tačiau noriu padėti pogrindžio atlikėjams, į projektą įtraukti jaunus, talentingus ir darbščius žmones, kad jie koncertuotų su jau žinomais atlikėjais", – apie savo verslo planus kalbėjo D.Virbilaitė.

Donata tik garsiai nusijuokė paklausta, ar nebijo, kad sudėtingu sunkmečio laikotarpiu "gyva idėja" virs "palaidota idėja". "Kalbant iš komercinės pusės, verslininkai kaip tik vertina gyvą dainavimą ir net krizės akivaizdoje noriai kviečia dainininkus, nebijančius parodyti tikrojo savo balso. O iš idėjinės pusės, aš visuomet pučiu prieš vėją, stengiuosi sukurti ką nors, kas džiugintų kitus, ir labai tikiuosi, kad projektas bus sėkmingas", – vylėsi projekto autorė.

Ji neslėpė girdėjusi kalbų, kad "Gyva idėja" yra populiaraus muzikinio projekto "Tabami" kopija. D.Virbilaitė panašumo neneigia ir net džiaugiasi tokiu išankstiniu palyginimu.

"Gyva idėja" skiriasi tuo, kad neapsiriboja vieno atlikėjo dainomis. Tai labiau teminiai koncertai. Teminių vakarėlių – disko, r'n'b ir kitų stilių būna įvairiausių, bet jų juk niekas nelygina. Popatlikėjų taip pat yra daugybė, visi sutelpa scenoje. Be to, planuojame ir autorinių dainų tikro garso vakarus", – aiškino Donata, tikinti, kad "Gyvos idėjos" sulauks ne mažesnio populiarumo nei "Tabami".


VIETA: "L'Amour", Vokiečių g. 2, Vilnius.

LAIKAS: gegužės 7 d. 20 val.

KAINA: 15 litų (su "Laisvalaikio" kortele – nemokamai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių