Oficialu: milijardierių sąrašą papildė JAV muzikos legenda B. Springsteenas

  • Teksto dydis:

„Forbes“ skelbia, kad JAV muzikos superžvaigždė Bruce‘as Springsteenas oficialiai tapo milijardieriumi. Tokį statusą jis pasiekė po to, kai 2021 m. „Sony“ pardavė savo dainų katalogą. Sandorio suma siekė 500 mln. JAV dolerių.

Iš Naujojo Džersio kilęs muzikantas per ilgą karjerą buvo darbininkų klasės balsu, dainavo apie eilinių žmonių sėkmes ir nesėkmes.

Dabar jo turtas vertinamas 1,1 mlrd. JAV dolerių.

Didžioji turto dalis buvo įgyta per pastaruosius metus. 2021 m. B. Springsteenas pardavė „Sony“ teises į savo kurtą ir įrašytą muziką.

Katalogą sudarė daugiau nei 300 kūrinių, 20 studijinių albumų ir papildomai išleisti kūriniai.

Scanpix nuotr.

Manoma, kad sandorio tarp muzikanto ir „Sony“ suma siekė 500-550 mln. JAV dolerių. Tai – didžiausia suma sumokėta už dainininko muzikinį katalogą.

Palyginti, kitas apie paprastų eilinių amerikiečių gyvenimą dainavęs atlikėjas Bobas Dylanas 2020 m. teises į savo kūrybą pardavė už 300 mln. JAV dolerių.

Būdamas 74-erių, B. Springsteenas vis dar leidžiasi į dideles gastroles. Skelbiama, kad vien 2023 m. buvo parduota 1,6 mln. bilietų į jo pasirodymus. Bilietų pardavimų suma siekia 380 mln. JAV dolerių.

Gimęs ir augęs tarp darbininkų Naujojo Džersio pakrantėje, B. Springsteenas yra vienas ir labiausiai gerbiamų savo kartos kūrėjų ir atlikėjų.

Debiutavęs 1973 m., jis tapo vienu komerciškai sėkmingiausių visų laikų dainininkų – pardavė daugiau nei 71 mln. įrašų.

Didžiausi B. Springsteeno hitai – „Born To Run“, „I‘m On Fire“, „Dancing in the Dark“, „Streets of Philadelphia“.

Per karjerą muzikantas laimėjo 20 „Grammy“ statulėlių, „Oskarą“ už geriausią dainą ir nesuskaičiuojamą galybę kitų apdovanojimų.

Tapęs milijardieriumi, Bruce‘as Springsteenas jungiasi prie įspūdingos kompanijos.

Kiti tokį turtą sukaupę muzikantai yra „The Beatles“ narys, iki dabar sėkmingą solo karjerą tęsiantis Paulas McCartney, Taylor Swift, Rihanna bei reperis Jay-Z.

Taip pat žiūrėkite: Taylor Swift oficialiai paskelbta milijardiere:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karjera

Karjera portretas
Viskas gerai. Tik kodel LT negalima ramiai gyventi. O pop muzikantai is USA tampa milijardieriais.Likviduokite gaujas, kurie pasiruose nuzudyti del pvz vienintelio butelio. Nes jo neatsisakytu vietiniai gypsy.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių