„Osaka“ restoranas siūlo karštus sušius

Populiariausio japoniško patiekalo gabalėliai – lengvas ir gardus maistas

Japonų patiekalai lietuviams dar kvepia egzotika. Nenustebinsime – tekančios saulės šalies virtuvę visame pasaulyje pirmiausia reprezentuoja sušiai. Ryžiai, žuvis, daržovės, jūrų produktai – japonų virtuvės meistrai apdoroja itin sveiką maistą. Vilniaus gatvėje įsikūręs restoranas "Osaka" svečiams siūlo atnaujintą valgiaraštį ir naujų sušių rūšių.

Vilioja įvairios rūšys

Daugelis turbūt girdėjo apie sušius. Tačiau ne visi žino, kuo vieni sušiai skiriasi nuo kitų. "Osaka" virėjai lankytojams siūlo "Nigiri" sušius – į ryžių gabalėlį vyniojamų šviežios žuvies ar šviežių jūrų gėrybių gabalėlių. "Spicy Gunkan" išsiskiria savo forma. Ant ovalo formos ryžių gabalėlio vyniojamas jūrų dumblis, o iš viršaus suktinukas pripildomas smulkiai pjaustytos žuvies arba ikrų su aštriu padažu. Beje, kiekviename restorane "Gunkan" ruošiami skirtingai, nes kiekvienas virtuvės šefas aštrų padažą gamina pagal savo receptą.

"Ura Maki" rūšies sušiai gaminami su jūrų dumbliais. Žuvis susukama į ritinėlio vidų, o ryžiai – iš išorės. "Daugiausia meistriškumo reikia norint paruošti "Nigiri" sušius", – pastebėjo restorano "Osaka" viešųjų ryšių atstovas Mindaugas Petkus.

Egzotika – ne tik karšti sušiai

Naujame restorano valgiaraštyje "Osaka Fusion" siūloma daug naujienų. Karšti sušiai, šiltas "spring rolls" tešlos ritinėlis su rūkytu unguriu, tigrinės krevetės tešloje, aštrūs žuvų skraiduolių ikrai "Masago", – dar nesugundėme?

Vėjuotą rudens dieną orkaitėje kepti sušių gabalėliai – maloniai nustebins gurmanus. Jie suvilios ir tuos, kurie labiau mėgsta keptą, o ne žalią žuvį. Išsiilgusiems gaivesnio maisto virtuvės šefas siūlo subtilų "Nigiri" sušį su tropikų vaisių bokšteliu.

Sušius siūloma užgerti tradiciniu ryžių vynu – sake. Neliks nuskriausti ir alaus mėgėjai. Japoniško alus "Asahi" gaminamas iš ryžių, salyklo, kukurūzų ir apynių. Šiuo metu vyno ekspertai rengia naują vyno kortą, kurioje bus derinami vynai ir japonų virtuvės patiekalai.

Dienos pietūs ir pobūviai

Kasdien pietaujantiems restorano meistrai paruošė specialų dienos pietų rinkinį. Užsukę galėsite patys pasirinkti verslo pietus – vieną iš siūlomų sriubų, karštųjų patiekalų ir sušių ritinėlių. Jei neturite laiko, pasinaudokite vasaros pradžioje siūlyta naujiena – "Pasiimk Osaką kartu". Pietus – mėgstamą sušių rinkinuką su lašiša, tunu, ar tigrinėmis krevetėmis, japonišką sojų pupelių sriubą – galėsite išsinešti. Tai itin lengvi, sveiki ir gardūs pietūs, kurie suteiks daug energijos.

Kitas pasiūlymas – netradicinis pobūvis. Per jį galima užsisakyti restorano šefo pamokėlę, kaip ruošti sušius. "Osaka" restorano darbuotojai taip pat organizuoja išvažiuojamuosius pobūvius, rengia privačius renginius uždaruose kambariuose.

Kainos

"Osaka" suši mokyklėlė – 200 litų asmeniui (trukmė apie 2,5 valandos). Grupėje turėtų būti trys keturi asmenys

"Nigiri" sušiai – 5–12 litų (vienas gabalėlis)
"Hoso maki" sušiai – 8–13 litų (šeši gabalėliai)
Pietūs "Pasiimk "Osaką" kartu" – 19,50 lito.
Dienos pietūs – 16,99 lito.
Pobūvio kaina nuo... litų.

Savaitgalis mieste

"Apple pub"


Penktadienis. Obuolio muzikos klube šiandien vyks Flamenko šokių mokyklos atidarymas
Adresas. Šnipiškių g. 3
Įėjimas. Nemokamas
Pradžia. 21 val.

"Tamsta"

Penktadienis. Gyvos muzikos klube "Tamsta" prasideda pasaulinės muzikos koncertų ciklas "Tamsta WorldWide". Žiūrovai turės galimybę pamatyti įvairaus muzikinio žanro žvaigždžių iš viso pasaulio. Ciklą pradės genialus kvartetas iš Švedijos "Little Dragon", kuris jau lankėsi Lietuvoje.
Adresas. Subačiaus g. 11A
Įėjimas. Bilietai parduodami klube, kaina – 50 litų.
Pradžia. 21.30 val.

"Havana Social Club"

Penktadienis. Karščiausiame vakarėlyje Stereo45 "Orgasmatron" plokšteles suks "Metal on Metal" ir "Happyendless" didžėjai Andrius Allien ir Benua, Rimas Šapauskas. Taip pat gros "Partizanai", "Monkey Brothers Backdoors", "Min_For djs", "Jazzmatazz".
Adresas. Šermukšnių g. 4A, Vilnius
Pradžia. 22 val.
Įėjimas. Bilieto kaina – 30 litų.
Šeštadienis. Spalio 4 d. didžėjus pakeis džiazo virtuozai. Vakarėlyje "Big Jazz Gang" gros ansamblis "Independent Artists Ensemble". Vyrukai žada nepakartojamą šou. Kitoje salėje išgirsite grupės "Supersoulheroes" muzikantų Rocazz ir Soulster atliekamą muziką.
Pradžia. 22 val.

Kur rengti pobūvį? www.pobuviugidas.lt

Vilniaus Bastėja

Paslaugos. Šalia senosios Vilniaus gynybinės sienos prieš keletą mėnesių duris atvėrė restoranas "Vilniaus Bastėja". Savaitgalio vakarais čia galima pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos. Svečiams ir konferencijų dalyviams teikiami specialūs šventiniai pasiūlymai. Organizuojami priėmimai ir pobūviai. Amžių dvelksmą išsaugojusioje aplinkoje laukiami vestuvininkai, banketų ir furšetų svečiai.

Interjeras. Restorano aplinka solidi. Salės įrengtos šiuo metu visame pasaulyje madingu "fussion" stiliumi. Čia subtiliai susilieja klasika ir modernas. Gausu XIX a. detalių. Didžioji dalis aksesuarų ir baldų – antikvariniai.

Maistas. Restorano virtuvė – europietiška. Virėjai vilioja kepsniais ir gardžiais desertais. Siūloma pasirinkti vynų iš eksperto Mindaugo Paliuko specialiai šiam restoranui sudarytos vynų kortos. Klientams pageidaujant virtuvės šefas Darius Dabrovolskas visada pasiruošęs pagaminti norimą patiekalą, kurio net nėra valgiaraštyje. Ateityje "Vilniaus Bastėja" planuoja pasiūlyti specialių patiekalų vaikams, vegetarams ir patrauklius dienos pietus.

Kaina. Vidutinės patiekalų kainos – 28–59 litų. Pobūvio kaina vienam žmogui – nuo 100 litų.

Informacija. www.vilniausbasteja.lt, tel. 8 655 22 820.

"Kernavės bajorynė"

Paslaugos. Netoli Vilniaus ir Trakų įsikūrusioje kaimo turizmo sodyboje "Kernavės bajorynė" atgauti jėgas siūloma garų ir žolelių terapijos pirtyse ar karšto vandens kubile. Aktyvaus poilsio mėgėjai čia gali žaisti krepšinį, tenisą, badmintoną, tinklinį, futbolą ar dažasvydį. Svečiams rengiamos orientacinės varžybos miške, žygiai pėsčiomis ar šaudymo iš lanko rungtys. Sodybos šeimininkai taip pat nuomoja dviračius, valtis, vandens dviračius. "Kernavės bajorynėje" yra 120 vietų ir dvi mažesnės – 12 bei 20 vietų konferencijų salės. Vaišes ir pobūviai organizuojami grupėms iki 200 žmonių.

Interjeras. Moderni ir jauki kaimo turizmo sodyba įsikūrusi išskirtinėje vietoje, menančioje svarbius Lietuvos istorijos laikus. Aplink nuostabi gamta –  šalia ežeras ir pušynas.

Maistas. "Kernavės bajorynės" dvaro šeimininkai pagrįstai didžiuojasi gardžiais savo virtuvės patiekalais. Čia pavalgysite sočiai ir sveikai – daugelis maisto produktų perkami iš apylinkės ūkininkų. Verta paskanauti ir ypatingų sezoninių valgių, gaminamų su grybais, uogomis ir daržovėmis.

Kaina. Vidutinės karštųjų patiekalų kainos – 20 litų. Didžioji pirtis su pokylių sale ir priepirčiu (iki 20 asmenų) – 700 litų (6 valandoms). Mažoji kaimo pirtis su priepirčiu (iki 12 asmenų) – 500 litų (6 valandoms).

Informacija. www.kernavesbajoryne.lt, tel. 8 382 47 422.


Šiame straipsnyje: junhunOsaka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių