Po tylos S. Milinytė atskleidė paslaptį ir pristatė dainą

Už Atlanto gyvenanti 20 metų Simona Milinytė po ilgos tylos prisipažino, ką veikė JAV. Sėkmingai baigusi mokslus, šią savaitę ji išleido ir naują dainą apie meilę.

"Buvau pažadėjusi parašyti ir papasakoti, ką veikiu JAV. Išlaikiau baigiamąjį egzaminą! Mokslai baigti!" – laiminga parašė S.Milinytė, kuri JAV pabaigė teisės mokslus ir tapo sertifikuota nukentėjusiųjų advokate, taip pat galinčia dirbti ir su liudininkų apsaugos programomis.

Simona rinkosi studijas, specialiai nesusijusias su muzika, šou, kinu.

"Tai – labai įdomus mokslas. Pati gyvenau su liudytojų apsauga ir žinau, ką reiškia patirti netektį, galiu puikiai suprasti žmones, kurie nukentėjo nuo nusikaltimo ir noriu jiems padėti, – mums pasakojo Simona. – Studijuodama mokiausi teisės, psichologijos, bylų procesų, krizių suvaldymo, liudytojų apsaugos ir t.t. Mokytis buvo labai įdomu. Nenusivyliau mokslais. Dėstytojai, žinoma, buvo labai griežti. Bet studijose, kurios susijusios su teise, žmonių gyvybėmis ir sveikata – negali būti kitaip".

S.Milinytė pasidžiaugė, kad jai sėkmingai pavyko išlaikyti egzaminus aukštais balais ir sulaukti daug dėstytojų pagyrimų.

"Man tai reiškia labai daug, nes buvo labai sunku perprasti Amerikos teisinę sistemą, tiek valstijų įstatymus (visose valstijose įstatymai skirtingi!), tiek teisinius terminus anglų kalba, – atviravo S.Milinytė. – Tačiau viskas pavyko puikiai, skyriau visą savo laiką mokslams ir dabar belieka laukti diplomo!"

JAV gyvenanti buvusi kaunietė apgailestauja, kad Lietuvoje  nėra tokios profesijos – nukentėjusiojo atstovavimas būtent asmeniniais klausimais, sveikata, pagalba, kai jos labiausiai reikia.

Sertifikuota nukentėjusiųjų advokate, taip pat galinčia dirbti ir su liudininkų apsaugos programomis, tapusi Simona pabrėžė, kad daugelyje užsienio šalių ši profesija egzistuoja jau daugybę metų.

Tai – darbas teismuose, privačiose įstaigose, kontorose, universitetuose bei fonduose ar valstybinėse įstaigose (kaip, pavyzdžiui veteranų centras, liudytojų apsauga, švietimo įstaigos ir t.t.).

Dar viena džiugi naujiena Simonai: šią savaitę ji išleido naują dainą „Moonlight“.

"Pavasaris yra gražus metas, todėl ir naujoji daina yra apie meilę, santykius bei jausmus. Mėnulio šviesoje viskas atrodo daug gražiau. Lygiai taip pat ir meilėje – įsimylėjęs žmogus pasaulį mato lyg pro rožinius akinius. Įsimylėjėliai lyg pranyksta tamsoje, gali būti tik dviese ir pamiršti visą aplinkinį pasaulį“, – apie naujausią savo dainą sakė Simona.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuotrauka

nuotrauka portretas
ar čia ji nufotkinta darbo metu?

tai kur jusmatote Milinyte

tai kur jusmatote Milinyte portretas
cia kazkokia grazi mergaite,Milinyte susirado nuotrauka is zurnalo JAV kazkokio ir isivaizdave save

Džina

Džina portretas
Kokia dar Milinyte.Pas mus pilna prikepta tokių Milinyčių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių