„Tikėjimo žodžio“ bendruomenėje augusi operos solisto dukra It‘s Cheri: daug būdavau viena

  • Teksto dydis:

Viktorija Vyšniauskaitė, žinoma sceniniu vardu It‘s Cheri – operos solisto Vaido Vyšniausko dukra. Iki septynerių metų ji augo „Tikėjimo žodžio“ bendruomenėje. Ypač griežto auklėjimo padarinius ji sako jautusi ilgus metus, o kai kuriuos jaučia iki šiol. Anot V. Vyšniauskaitės, uždara bendruomenė ir nuožmūs elgesio rėmai išmokė apsimesti.

Pasakodama apie nelengvą vaikystę, dainininkė V. Vyšniauskaitė neslėpė, kad didelę įtaką jos būdui, paaugliškam maištui ir vėlesniam gyvenimui padarė ne tik laikas „Tikėjimo žodyje“, bet ir tėvų skyrybos. Nemažą savo gyvenimo dalį ji prilygina chaosui.

„Buvo neišmylėtas vaikas. Fizine prasme man nieko netrūko, bet ne emociškai“, – sakė V. Vyšniauskaitė.

Abiem tėvams po skyrybų sukūrus naujas šeimas, dainininkė sako pasijutusi be vietos.

„Likau pati sau ir daug būdavau viena. Tas išugdė savarankiškumą, bet tuo pačiu atsirado ir tvirta, stora oda. Ji man pasitarnavo išgyvenime, padėjo susikurti kažkokį socialinį statusą ir turėti savo vietą šitoje žemėje. Bet tai kenkė santykiuose su aplinkiniais, su partneriais, su pačia savimi“, – atviravo V. Vyšniauskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kai mergaitės tėvai išsiskyrė, mama atsiskyrė nuo „Tikėjimo žodžio“ bendrijos, o tėvas, žinomas operos solistas V. Vyšniauskas, su laiku įsiliejo į kitą religinę bendruomenę „Naujoji karta“. Jos pastoriumi solistas yra iki šiol.

Vaikystėje namuose buvo griežtai laikomasi Dešimties Dievo įsakymų, sekmadieniais buvo privaloma dalyvauti pamaldose. Nusižengus pagrindinėms „Tikėjimo žodžio“ taisyklėms, buvo grasinama pragaro liepsnomis.

„Visąlaik jaučiausi stebima Dievo. Mus mokė, kad už visus veiksmus, žodžius, mintis tu turėsi atsakyti galutiniame teisme“, – sakė V. Vyšniauskaitė.

Dainininkė atviravo, kad net jai atsitraukus nuo bažnyčios, jausmas, kad jos veiksmai nuolat stebimi ir protokoluojami, liko.

„Ir dabar esu sulūžęs žmogus, bet žaizdas jau išsilaižiau“, – sakė V. Vyšniauskaitė.

Anot jos, augimas „Tikėjimo žodžio“ bendruomenėje suformavo suvokimą, kad materialūs dalykai nėra svarbiausi. Tačiau V. Vyšniauskaitė neslepia, kad vaikystėje patyrė ir emocinės žalos, kurią pajuto tik suaugusi.

„Sakydavo – tau ten negalima. Gerai, tada sugalvosiu, kaip pameluoti, pastrateguosiu. Ilgainiui tokie įpročiai liko – kaip pameluoti, kaip suvaidinti. Susidvejinimas buvo didžiausia problema“, – atviravo V. Vyšniauskaitė-It‘s Cheri.

Kokius neeilinius iššūkius ankstyvoje vaikystėje teko įveikti jaunosioms scenos žvaigždėms – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ per LNK.LT ir LNK eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Londonietis

Londonietis portretas
Sektos prie gero nepriveda!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių